Hamili kurşunların hedefi konuştu

Güncelleme Tarihi:

Hamili kurşunların hedefi konuştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2007 00:00

Hürriyet’in, AKP Genel Sekreteri Şahin’i, Berceste’deki vurulma olayının notlarını TBMM’de incelerken görüntülemesi gündeme bomba gibi düştü. Olayın kurbanı, 3 mermiyle yaralanıp ölümden dönen tesisin ortağı Yusuf Akdoğan, Hürriyet’e konuştu: "Beni, paralarını ödemedikleri birçok arsa sahibine gözdağı olsun diye vurdular. Şimdi de çıkış yolunu milletvekilinde arıyorlar."

AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin’in, TBMM Genel Kurulu’nda okurken Hürriyet objektifine takılan "bilgi notu"nda geçen kurşunlama olayının hedefi olan Berceste Tesisleri’nin sahibi Yusuf Akdoğan, Hürriyet’e konuştu. Akdoğan, azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklanan Alican Kerimoğlu’nun eşinin milletvekillerine başvurmasını, "Çıkış yolu arıyorlar" diye değerlendirdi.

3 DAKİKA GÖRDÜM

"Yargının sonuçlandırması gereken bir olay" diyen Akdoğan, gelişmeleri şöyle anlattı:"Alican Kerimoğlu’nun, depremin ardından Bolu’da bazı bölgelerde arsalar topladığını biliyorum. Aynı şehirde emlakçılık yapan İlhan Özocakçı, benim arsama birinin talip olduğunu söyledi. O dönemlerde deprem nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşıyorduk. Ben de beş dönüm arazinin satılmasına onay verdim. Şimdi hatırlayamadığım, çok önemli bir rakam değildi arsa. Arsaları neden topladıkları konusunda ise bir fikrim yoktu. Satışını hemen gerçekleştirdik. Tapunun devri sırasında Alican Kerimoğlu’nu sadece üç dakika gördüm."

ARABULUCU OLMADIM

Akdoğan, şöyle devam etti: "Bölgede birçok arsa aldığını biliyorum. Ben paramı aldıktan sonra ilişkimiz bitti. Bu satıştan birkaç sene sonra arsalarını bu kişiye verenlerden bazıları beni arayarak paralarını alamadıklarını söyledi. Daha sonra Alican Kerimoğlu da beni arayarak, alacak verecek nedeniyle aralarına husumet girdiği diğer arsa sahipleri ile arasında arabuluculuk yapmamı istedi. Bende bu işin bana düşmeyeceğini söyledim. Bu konuda çok ısrarcı oldular. Sürekli taciz ediliyordum. Beş dönümlük bir arazinin satışı başıma birçok sıkıntı açtı."

NEDEN ALDILAR BİLMEM

Bu grubun, vurulma olayından bir süre önce arabuluculuk yapmadığı için kendisine kinlendiğin ileri süren Akdoğan, şöyle konuştu: "Arsalarını satan ancak paralarını alamayanlara gözdağı vermek ve arabuluculuk yapmadığım için beni vurdular. Hiç alakam olmayan bir olayda ölümden döndüm. Halá vücudumda bir kurşun var. Bu kişinin Kanal 7 ile ilişkisini bilmiyorum. Yani arsaları neden aldığı konusunda bir fikrim yok."

MAĞDUR TARAF BENİM

Alican Kerimoğlu’nun eşi Ayla Kerimoğlu’nun bir çıkış yolu arayarak milletvekiline başvurduğunu düşündüğünü de söyleyen Akdoğan, sözlerini şöyle bitirdi: "Ben 80 yıldır bölgede hizmet veren bir kuruluşun üçüncü kuşak sahibiyim. Sürekli olarak tesislerime milletvekilleri, bakanlar, başbakanlar gelip gider. Hemen hepsiyle tanışırım. Ama bu olayın ardından kimseye boyun eğmedim. Yargının vereceği karara her zaman saygılıyım. Benim kanaatime göre çıkış yolu olur diyerek konuyu bir şekilde İdris Naim Şahin’e yansıttılar. Onların değerlendirmesi için herhangi bir yorum yapamam. Ancak şunu söyleyebilirim; burada mağdur olan benim."

Arsayı Kanal 7 adına sattım

HAMİLİ
kurşunlama notlarında adı geçen İnşaat Mühendisi İlhan Özocakçı da Hürriyet’e konuştu. 260 dönüm arsasını Alican Kerimoğlu’na sattığını belirten Özocakçı,"Kanal 7 adına Bolu’da tatil köyü yapacaklardı. Arsamı
/images/100/0x0/55ea6236f018fbb8f87c6668
sattım 450 milyarımı alamadım. Suç duyurusunda bulundum ve davamız haziranda sonuçlandı. Mahkeme Kanal 7’den 100 milyar lira tazminat almamazı karar verdi. Ancak alacağımız 450 milyardı. Geri kalanı için yeniden dava açılacak" dedi. Özocakçı, şöyle konuştu: "İfadelerimiz jandarmada. O zaman Kerimoğlu, arsalara Kanal 7 adına tatil köyü yapılacağını söyledi. Yetkili olduğundan tereddütsüz arsaları sattık. Sanıyorum Yusuf Akdoğan’ın vurulması da bu olayla bağlantılı."

Bir ortak eski SP’li

BOLU Dağ yolundaki Berceste Tesisleri’nin dört ortağı var. Yusuf Akdoğan’ın diğer ortağı eski Saadet Partili Ruhi Kurnaz. Kurnaz, Ankara Belediyesi’nin şirketlerinden BUGSAŞ’ın Genel Müdürü olarak görev yapıyor. Berceste’nin D-100 Karayolu’ndaki tesislerinin yanısıra otoban üzerinde de tesisi bulunuyor.

Mermi benim cebimi delip ona saplandı

BERCESTE güvenlik kameralarına tetikçinin üstteki gibi yakalandığı saldırıyı, tesisin Muhasebe Müdürü Serkan Caner şöyle anlattı: "Biri yanımıza yaklaştı. Silahını çekip 4 el ateş etti. Son kurşun gömlek cebimi delerek Yusuf beye isabet etti. Ardından kaçtı. Kaçarken tesis çalışanları peşinde koşunca bir el de havaya ateş açtı."

Notta ne vardı

NEDEN VURULDU Berceste tesislerinin ortaklarından Yusuf Akdoğan’ın vurulması olayı da rant kavgasının boyutlarıyla ilgili fikir veriyor. Notlarda Akdoğan’ın alacak sorunu nedeniyle vurulduğu öne sürülüyor.

FİYATTA SAHTEKARLIK Yine notta yer alan iddialara göre, Abant yakınlarındaki Ömerli köyündeki arsaların fiyatları, tapuda gerçek fiyatının iki katı gösteriliyor. Böylece kredi alınırken bu araziler gerçek değerinin üzerinde teminat gösterilmiş oluyor.

900 MİLYAR İDDİASI Notlarda Kanal 7’nin Alican Kerimoğlu’na bölgede arazi alımı için 900 milyar TL gönderdiği iddia ediliyor. Kerimoğlu’nun bu paranın yarısını emlakçı İlhan Özocakçı’ya verdiği ifade ediliyor.

Kim kimdir

İdris Naim Şahin: AKP Genel Sekreteri ve İstanbul milletvekili.

Celal Erbay: AKP Düzce milletvekili. Şahin için notları hazırladı.

Alican Kerimoğlu: Yusuf Akdoğan’ın vurulması olayında azmettirici olarak tutuklandı. AKP’li Şahin, Kerimoğlu’nu İstanbul Belediyesi döneminden tanıdığını, ancak en son 1999’da gördüğünü söyledi.

İlhan Özocakçı: Notlarda adı sıkça geçen Özocakçı’nın emlakçılık yaptığı ve bazı arazilerin alımında aracılık yaptığı belirtiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!