Hamburg için kritik hafta!

Güncelleme Tarihi:

Hamburg için kritik hafta
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2014 12:07

Bayern Münih'in haftalar öncesi şampiyonluğunu ilan etiği Bundesliga'da son haftaya girilirken gözler Mainz-Hamburg maçında olacak. Hamburg, Mainz’a kaybeder, Nürnberg de Schalke deplasmanında galip gelirse, mavi-beyazlı ekip bir alt lige düşecek. Zira Hamburg'un yenilmesi durumunda 50 yıl, 254 gün ve 16 saatlik Bundesliga serüveni sona erecek.

Haberin Devamı

ALMANYA Bundesliga'da 2013/2014 sezonun finalinde gözler düşme hattında olacak. Hamburg, Nürnberg ve Braunschweig takımlarından ikisi lige hemen veda edecek. 16.sırayı alan takım ise Almanya 2.ligini üçüncü bitirecek takım ise ligde kalmak için iki maç yapma şansını kazanacak. 3 puan sistemine geçilmesinden beri 40 puanı alanın adeta ligde kalır kuralı bu sezon işlemeyecek gibi görünüyor. 30 puanlı bir takım hatta 27 puanlı bir takım delegasyon maçlarında üstün gelirse ligde kalabilecek.


Bundesliga'nın kuruluş yılı olan 1963/1964 yılından itibaren Ligde devamlı yer alan ve 1979, 1982 ve 1983 yılları Bundesliga şampiyonu Hamburg için geri sayım 10 Mayıs akşamı sona erebilir. Mainz deplasmanına çıkacak olan Hamburg'un yenilmesi ve Nürnberg ve Braunschweig'in birisini galip gelmesinde ligden düşecek ve 50 yıl 254 gün 16 saat ve 57. dakikada geri sayım sona erecek, Bundesliga dönemi kapanacak.

27 puanlı Hamburg'un galibiyeti ise ligde kalması yapacağı 2 delegasyon maçına bağlı kalacak. 1968 yılı Bundesliga şampiyonu Nürnberg Bundesliga'dan 7 kez düştü ve 7 kez tekrar yükselmeyi başardı. 26 puanla 17. Sırada yer alan Nürnberg bu sezon da düşerse 8.kez taraftarlarını üzecek. Schalke deplasmanına çıkacak olan Nürnberg'in işi adeta mucizelere kaldı.

Ligin 18.ve son sırasına 25 puanla yerleşen Eintracht Braunschweig'ın işi mucizelere bağlı. Kurucu üyesi olduğu Bundesliga'nın 1967 yılının şampiyonu olan Braunschweig 1984/1985 sezonunda ligden düşmüş ve geçen sezon tekrar Bundesliga'ya yükselmişti. Son yıllarda Bundesliga’da inişli çıkışlı bir form sergileyen Hamburg, bu sezon küme düşmenin eşiğine geldi. 33 haftası geride kalan Bundesliga’da 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 20 mağlubiyet ile şu an 16. sırada bulunan Hamburg, tanıdık bir ismi de kadrosunda barındırıyor.

Sergilediği performansla Avrupa’nın önde gelen kulüplerinin de ilgisini çeken Hakan Çalhanoğlu, bu sezon Hamburg formasıyla çıktığı 31 maçta 11 gole imza attı. Hamburg ile 2018 yılına kadar sözleşmesi bulunan Hakan, Chelsea, Atletico Madrid ve Real Madrid gibi kulüplerin transfer listesinde yer alıyor.

KADRODA TANIDIK İSİMLER DE VAR

Şimdilerde ligde kalma mücadelesi veren Hamburg’da Boulahrouz, Van Buyten, Van der Vaart, Nigel de Jong, Frank Rost, Joris Mathjsen,Vincent Kompany, İvica Olic, Jerome Boateng ve Van Nistelrooy gibi tecrübeli isimler bir dönem Hamburg forması giymişti. Bu sezon itibariyle Beşiktaş’ta kiralık olarak forma giyen Gökhan Töre ve Kasımpaşa’da forma giyen Tunay Torun da bir dönem Hamburg formasını giyen Türk futbolcular olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!