Hamas'ın başbakan adayı İsrail'i kınadı

Güncelleme Tarihi:

Hamasın başbakan adayı İsraili kınadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2006 14:13

Hamas'ın başbakan adayı olarak belirlediği İsmail Haniye, Hamas'ın iktidara gelmesinden sonra İsrail'in uygulamaya hazırlandığı yaptırımları kınadı.

Haberin Devamı

Haniye, Gazze'de basına yaptığı açıklamada, İsrail'in bu kararlarının “baskı, terörizm ve Filistin halkını cezalandırma siyaseti çerçevesinde yer aldığını” belirtti. “Bu cezalandırıcı kararların Filistin halkının kararlılığını engelleyemeyeceğini” kaydeden Haniye, “Hamas, işgalci İsrail'in aldığı birkaç önleme boyun eğmeyecek olan halkımızın seçimini yansıtıyor. İsrail, halkımızın haklarını tanımak ve demokratik oyunun kurallarına saygı göstermek zorunda” dedi. Haniye öte yandan, başbakanın seçimi konusunda şu ana kadar bir karara varılmadığını, bunun için Hamas bünyesinde daha görüşmeler yapılması gerektiğini, bu görüşmelerin sonucunda başbakanın isminin Filistin halkına açıklanacağını söyledi.

İsrail savunma birimlerinin dün yaptığı toplantıdan, insani yardımlar hariç birçok alanda Filistinlilere yaptırım uygulanması yönünde öneriler çıkmıştı.

Haberin Devamı

Öneriler arasında, Filistin Yönetimi adına toplanan vergi ve gümrük gelirlerinin transferinin yanı sıra Gazze Şeridi ile Batı Şeria arasında Filistinlilerin geçişlerinin durdurulması öngörülüyor. İsrail'de çalışan Filistinli işçilere geçiş izninin verilmemesi, İsrail ile Gazze Şeridi arasındaki Erez ve Karni geçişlerinin uluslararası sınır haline getirilmesi düşünülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!