Hamas, Moskova'da görüşmelerde bulunacak

Güncelleme Tarihi:

Hamas, Moskovada görüşmelerde bulunacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2006 12:06

Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal başkanlığındaki Hamas heyetinin Cuma günü Moskova'da görüşmelerde bulunacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Rus haber ajanslarına konuşan Rusya'nın Ortadoğu özel temsilcisi Aleksandır Kalugin, heyetin Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandır Saltanov başkanlığındaki heyetle bir araya geleceğini, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un da heyeti kabul edebileceğini söyledi.

Kalugin, Hamas heyetiyle yapılacak görüşmeler sırasında, konuklarına, “hedeflerini değiştirmeleri” çağrısında bulunacaklarını ifade etti.

“Moskova, Hamas'a, şiddete son vermesi ve İsrail'in devlet olarak varlık hakkını tanıması çağrısında bulunacak” diyen Kalugin, Hamas'ın daha önce yapılan anlaşmalara saygılı olmasını ve terörist eylemlerin kesinlikle olmamasını isteyeceklerini bildirdi. Kalugin, “Moskova'nın hedefinin, Ortadoğu Dörtlüsü hedeflerini daha ileri götürmek olduğunu” kaydetti.

Haberin Devamı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu ay başında İspanya'da düzenlediği basın toplantısında, Hamas heyetini Moskova'ya davet etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!