‘Hamamlar iktidarsız yapmaz’ atağı

Güncelleme Tarihi:

‘Hamamlar iktidarsız yapmaz’ atağı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hamamcılar, Türk hamamlarının erkeklerde iktidarsızlığa yol açtığı yolundaki iddiaları çürütmek ve hamamları tanıtmak amacıyla proje hazırlıyor.

İzmir Hamamcılar Odası Başkanı Nafi Karaca, Türk hamamlarının dünyada temizliğin simgesi olduğunu belirterek, hamamların erkeklerde iktidarsızlığa yol açtığı iddialarını üzüntü ile karşıladıklarını söyledi. Karaca, ‘‘Bazı ürologların son günlerde ortaya attığı bu iddialar ve hastalarını bu yönde yanlış bilgilendirmeleri üzerine mücadele kararı aldık’’ dedi. Turizm sezonunun sönük geçmesi yüzünden işlerinin yüzde 25 seviyelerine kadar düştüğünü anlatan Karaca, 20 Dolar olan turistik tarifeyi Kuşadası, Selçuk, Foça gibi turistik ilçelerdeki esnafın 2,5 milyon liraya indirmek zorunda kaldığını kaydetti. Karaca, turistler için hamamlarda özel bölümler yaptıklarını, hatta ikram olarak rakı, bira gibi içecekler sunduklarını, ancak gelen turist sayısının az olması nedeniyle bu tedbirlerin de işe yaramadığını bildirdi.

Bu konuda üniversitelerdeki bilimadamlarından da görüş alarak Türk hamamlarını tanıtmak üzere proje hazırlığı başlattıklarını anlatan Karaca, TV'ler için bir film hazırlattıklarını, bu filmle hamamlar konusundaki yanlış yargıları önlemeye çalışacaklarını belirtti. Karaca, ayrıca afiş ve broşürlerle de Türk hamamlarının sağlık ve hijyen özelliklerini kamuoyuna anlatmak istediklerini kaydetti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!