Halüsinasyon nedir? Halüsinasyon tedavisi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Halüsinasyon nedir Halüsinasyon tedavisi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2018 23:53

Duyu organlarımızın gerçekte var olmayan algılamalarına halüsinasyon deniliyor. Halüsinasyonun neden olduğu ve sorunun altında yatan nedenler ise çok sayıda vatandaş tarafından merak ediliyor. Halüsinasyon tedavisi ve tedavisi sonrası durumu araştıran vatandaşlar, sorularına internetten yanıt arıyor. Peki, halüsinasyon nedir? Halüsinasyon tedavisi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Gerçekte olmayan fakat kişinin algıladığını sandığı durumlar, bilim insanları tarafından 'halüsinasyon' olarak adlandırılıyor. İşte, çok sayıda vatandaşın fikir sahibi olmak istediği halüsinasyon hakkında, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı bilgiler ışığında halüsinasyona dair merak edilenler...

HALÜSİNASYON NEDİR

Tanımı: Kesin olarak gerçeklik hissine sahip, ancak ilgili duyu organında dış uyaran olmadan meydana gelen bir algı bozukluğudur, varsanı olarak da adlandırılır.

Şikayetleri: Sıklıkla yanındakilerin duymadığı sesler duyma ya da görmediği görüntüleri görme şeklindedir. Bunların dışında dokunma, tat alma ve koku halüsinasyonları da görülebilmektedir 

Bulguları: Halüsinasyonlarda genellikle kişi, bir hastalığının olduğunu bilmeden/düşünmeden; gördüğü, işittiği ve hissettiğine bütünüyle inanır.

Haberin Devamı

Tanısı İçin Neler Yapılmalıdır: Halüsinasyon bir hastalık değil bir belirtidir, psikiyatrik hastalıkların yanı sıra bazı nörolojik hastalıklar, yüksek ateş, uyuşturucu madde ve alkol kullanımlarında da  görülebilir. Tanı için mutlaka bir psikiyatri uzmanına başvurulmalı ve kişinin psikiyatrik değerlendirmesi yapılmalıdır.

Tedavisi İçin Neler Yapılmalıdır: Öncelikle ilaç tedavileri uygulanmaktadır

Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir: Tedavi boyunca doktor- hasta ilişkisi oldukça önemlidir, düzenli kontroller ve önerilen ilaç tedavisinin düzenli kullanılması önemlidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!