Halkın yanıtı

Güncelleme Tarihi:

Halkın yanıtı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 01:17

Ankara’da 35 can alan terör saldırısında hayatlarını kaybedenler gözyaşları arasında uğurlanırken Türkiye teröre lanet yağdırdı. Hazine Müsteşarlığı’ndaki işinden çıkıp evine gitmek üzere durakta beklerken patlamada ölen 26 yaşındaki Murat Gül’ün yakınları cenaze töreninde Türk bayrağı açtı, “Bu bayrak asla inmeyecek” dedi.

Haberin Devamı

Başkent'in en yoğun noktası Kızılay’da, otobüs duraklarının olduğu bölgedeki terör örgütü PKK’nın canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden Milli Eğitim Bakanlığı personeli Sibel Çetinkaya (55), üniversite öğrencisi Feyza Acısu (20) ve güvenlik görevlisi Murat Gül (27), Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Törene, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katıldı.

Halkın yanıtı

KURSTAN ÇIKMIŞTI

20 yaşındaki Feyza Acısu, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Bölümü 4. sınıf öğrencisiydi. Kızılay’da kurstan çıkmış evine gidiyordu.

26 yaşındaki güvenlik görevlisi Murat Gül Hazine Müsteşarlığı’nda çalışıyordu. Kurumda fazla mesaiye kaldıktan sonra Etlik’teki evine gitmek üzere otobüs beklerken patlamada can verdi. Cenazesi Türk bayrağa sarılarak cami avlusuna getirildi. Gül’ün yakınları, teröre tepki göstererek cami avlusunda Türk bayrakları açtılar, “Vatana feda olsun şehidimiz. Al bayrak uğruna hepimiz şehit olmaya hazırız. Bu bayraklar asla inmeyecek” dediler. Bazı vatandaşlar, “Gözlerimizden akan yaş bile ellerinizdeki kanı temizleyemeyecek” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Halkın yanıtı

15 Şubat’ta 20 yaşına giren Eskişehirli Berkay Baş, ODTÜ Malzeme ve Metalurji Mühendisliği öğrencisiydi. Eskişehirspor taraftarıydı ve ODTÜ Es Es üyesiydi. Ağabeyi Volkan Baş, “ODTÜ yurtlarına gitmek için Kızılay’da inmiş. Babamla konuşmuş, Kızılay’da olduğunu haber vermiş” dedi. Berkay Baş dün Polatlı ilçesindeki Ulu Cami’de yapılan törenle uğurlanırken cenazeye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katıldı. 

m Ayşe Bilgilioğlu (65) ve eşi Bahattin Bilgilioğlu akrabalarının evindeki söz töreninden dönüşte otobüs bekliyorlardı. Patlamada eşi ağır yaralanan, kendisi hayatını kaybeden Ayşe Bilgilioğlu için Dikmen Cemevi’nde tören düzenlendi. Cenaze, CHP Ankara Milletvekilleri Necati Yılmaz, Şenal Sarıhan ve Murat Emir’in de katıldığı törenin ardından Sivas’a gönderildi.

VE BİR DRAM

Haberin Devamı

Saldırı, bir dramı da tesadüfen ortaya çıkardı. Katliamın ardından akrabaları, Ankara’da yaşayan Bozoğlan Ailesi’nden haber alamadı. Bunun üzerine eve gidilince baba Sinan Bozoğlan, anne Canan, 7 yaşındaki Mustafa ve 3 yaşındaki Masal’ın cumartesi gecesi doğalgazdan zehirlendikleri ortaya çıktı. Aile, terör kurbanlarıyla birlikte Karşıyaka’dan uğurlandı.

Halkın yanıtı

CAMDAN FIRLADIM YARDIMA KOŞTUM

KIZILAY’daki terör saldırısında hurdaya dönen yolcu otobüsünün şoförü Necati Yılmaz, yaralarına aldırmadan önünde bulunan halk otobüsündeki yaralılara yardım etti. Esertepe-Kızılay-Bakanlıklar seferini yapan 284 numaralı otobüsün sürücüsü Yılmaz, tedavi gördüğü hastanede şunları söyledi: “Saat 18.40’ta Zafer Çarşısı karşısındaki duraktan yolcu aldım. Kızılay’daki trafik lambası yeşil yanıyordu. Sönmesine 50 saniye vardı. Ben orta şeritten seyrediyordum. Yaklaşık 30 kilometre süratim vardı. Sol şerit boştu. Sağ şeritte bir taksi ile halk otobüsü vardı. Işıkları geçtikten 50 metre sonra kendimizi bir alev topunun içerisinde bulduk. Otobüs sol şeride doğru savruldu.

Haberin Devamı

Halkın yanıtı

Patlama sağ tarafta orta kapıya yakın yerde, otobüs hareket halindeyken meydana geldi. Patlamanın etkisiyle otobüsün havalandığını hissettim. Parçalanan camdan dışarı fırladım. Bir yandan kanamam devam ederken bir yandan da dolaşıyordum. Can havliyle dışarı çıkmak isteyen vatandaşlara yardımcı olmak istedim. Otobüse yöneldim. Birkaç kişinin çıkarılmasına yardımcı oldum.”

ACI VE ÖFKE

BAŞKENT önceki akşam yine yasa boğulurken patlamanın olduğu 18.43’ten itibaren telefonlarına sarılanlar, geceyi hastanelerde ve Adli Tıp Kurumu’nda geçirdi.
Yakınlarının isimlerini hastanelerdeki listelerde görenler buruk bir bekleyişe başladı. Çaresizliğin son adresi ise Keçiören’deki Adli Tıp Kurumu oldu. Otopsi işlemleri devam ederken kurumun bahçesi, 17 Şubat’taki Merasim Sokak patlamasında olduğu gibi ailelerin en zor bekleyişlerine şahit oldu. İçerde, ölenlerin yakınlarından alınan DNA örnekleriyle kimlik tespiti yapılmaya çalışılırken; dışarda acı, gözyaşı ve öfke vardı.Aileler, Ankara Büyükşehir, Keçiören ile Yenimahalle belediyelerinin kurdukları çadırlarda ve Türk Kızılayı’nın çay, çorba ve su desteğiyle ayakta durmaya çalıştı.

Haberin Devamı

BURADAN MI ALACAKTIM

Kurumun önündeki sürgülü kapı her açıldığında oturdukları yerden ayağa fırlayan aileler, kendi cenazelerinin teslim edilmesini bekledi. Kurumun bahçesinde acının yanı sıra bu kez en yoğun hissedilen duygu öfkeydi. Annelerin “Oğlum ben seni buradan mı alacaktım” feryatları, “Neden kimse istifa etmiyor, 5 ayda 3 bomba patlamış. Yazıklar olsun sizin istihbaratınıza, yazıklar olsun” sözleriyle öfkeye karıştı.Adli Tıp Kurumu, gazetecilerin de en zor anlarını yaşadığı yer oldu. Gazeteciler, ambulansların ve cenaze araçlarının giriş-çıkış yaptığı sürgülü kapının karşısında bekledi. Kimlik tespiti yapılan 35 cenaze de ailelerine teslim edildi.

Haberin Devamı

Halkın yanıtı

BABAM BİZE EMANET ETMİŞTİ

55 yaşındaki Hamide Sibel Çetinkaya, iki kızını evlendirmiş, üç yıl önce eşi Mustafa Çetinkaya’nın ölümüyle büyük bir acı yaşamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı basın bürosunda çalışıyordu. Pazar günü Kızılay’da teröre yakalandı. Mesai arkadaşları, “Kızılay’da işi varmış. Çok iyi biriydi. Çok üzgünüz” dediler. Çetinkaya dün Ankara’dan uğurlanırken kızları Burcu ve Burçin, “Babamız seni bize emanet etmişti” diye ağladı. 


Halkın yanıtı

HAYATINI KAYBETDENLER

1- Muharrem Çermik, 2- Bağdat Çermik, 3- Perihan Çermik, 4- Ayşe Bilgilioğlu, 5- Fehmi Çetinkaya, 6- Turgay Bulut, 7- Mehmet Yurtsever, 8- Murat Gül, 9- Hamide Sibel Çetinkaya, 10- Sevinç Gökay, 11- Erdem Soydan, 12- Berkay Baş, 13- Taner Kılıç, 14- Kerim Sağlam, 15- Sümeyra Çakmak, 16- Ferah Önder, 17- Feyza Acısu, 18- Yaşar Durakoğlu, 19- Kemal Bulut, 20- Cemal Özdiker, 21- Elvin Buğra Aslan, 22- Oğuzhan Dura, 23- Eyüp Ulaş, 24- Destina Peri Parlak, 25- Kemal Kalıç, 26- Elif Gizem Akkaya, 27- Zeynep Başak Gülsoy, 28- Nevzat Alagöz, 29- Ozancan Akkuş, 30- Atakan Eray Özyol, 31- Mehmet Alan, 32- Nusrettin Can Çalkınsın, 33- Dorukhan Yusuf Özdemir, 34- Mehmet Emir Çakır, 35- İsmail Karagöz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!