Halkın istediği olur

Güncelleme Tarihi:

Halkın istediği olur
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2007 00:00

Başbakan Erdoğan Samsun mitinginde Anayasa Mahkemesi’nin üstündeki tashih-i karar merciinin millet olduğunu vurgulayarak, "Benim halkım ne derse o olur. Halk kimi isterse o Cumhurbaşkanı olacak. Kimi isterse, milletvekili olacak" dedi. Erdoğan, cumhura saygısı bulunmayanın cumhuriyetçi de olmayacağını belirterek, "CHP’nin kendine hayrı yok" diye konuştu.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, "Benim halkım ne derse o olur. Halk kimi isterse o Cumhurbaşkanı olacak" dedi. Erdoğan, dün saat 12.30’da Başbakanlığa ait ’ANA’ uçağıyla Samsun Havaalanı’na geldi. Cumhuriyet meydanındaki mitingde cumhurbaşkanlığıyla ilgili şunları söyledi: "Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Abdullah Gül TBMM’deki oylamada 357 oy almıştır. Özal 263, Demirel 244, Sezer de 330 oy. Şimdi ben kendi kendime sormaya başladım; Diğer rakamlar mı, 357 mi daha büyük, diye. Anayasa Mahkemesi’nin üstünde bu kararı düzeltecek tek merci vardır, o da siz, millet. Tashih-i karar mercii millet. Diyor ki, ’Biz millete gidelim.’ Ne olacak millete gidecek de? 400 olur, 450 de olur. Siz ne derseniz o olur. Benim halkım ne derse o olur. Halk kimi isterse o Cumhurbaşkanı olacak. Kimi isterse, milletvekili olacak."

Erdoğan, konuşmasında CHP, DSP ve MHP ve GP’yi eleştirdi. Erdoğan özetle şunları söyledi:

MHP’YE MHP hangi yüzle, milletin karşısına çıkıyor? Önce bu fona devredilen bankaların hesabını ver. Kuru kuruya milliyetçilik olmuyor. Bu ülkede 3.5 sene Başbakan Yardımcılığı yaptı. Sorun ’Acaba Türk Cumhuriyetleri’ne kaç kere gittin?’ Buraların yolunu, sorunlarını bilmez. Biz içe kapalı, Ankara’ya kapalı hükümet olmadık. Dünyaya açık bir hükümet olduk, farkımız bu.

UZAN’A İşte baban, kardeşin, dürüst doğru. Niye kaçıyorlar? Gelsin Türkiye’ye yargılansınlar. Bakın nerelerden para çıkıyor? İsviçre’den şurdan burdan para çıkıyor. Madem dürüstsün gel niye gelmiyorsun? Bu iş yürek ister. Bu milletin inancını, kalkınma coşkusunu paylaşamayanlar içine sindiremeyenler var. İşte bunlar şimdi yine meydanlarda dolaşıyorlar, sanki o geçmiş sıkıntılar yaşanmamış gibi konuşuyorlar. Bizi felakete, krizlere sürükleyenler gülüyorlar, iftirayla yalanla siyaset olmaz. Tayyip Erdoğan ile ilgili bir şey bulamayanlar, kalkıp gidiyor ’Şimdi bunun çoluk çocuğundan ne buluruz?’ diye. Bir şey bulamayacaksınız.

CHP’YE Balon uçurmakla siyaset olmaz. CHP’nin kendine hayrı yok. CHP’nin peşine takılmak kimseye hayır getirmez. CHP’nin de diğerlerinin de bu ülkede dikili bir ağaçları yok. Hani siz demokrattınız, hani sizin cumhura saygınız vardı. şimdi soruyorum; Cumhura saygılı olmayandan Cumhuriyetçi olur mu? Halka saygısı olmayandan halkçı olur mu? Millete saygısı olmayandan milliyetçi olur mu? CHP Cumhurbaşkanlığı seçiminde adalet terazisine taş koymuştu. Konu yargıdayken Anayasa Mahkemesi’ne tehditler sallamıştır. CHP hiçbir zaman milletle barışık olmamıştır. Adının halk olmasına bakmayın, hikaye, tutmuyor o. Onun için de bakınız tek partili dönem hariç CHP bu ülkede tek başına iktidar olamamıştır, olamaz da.

Pankart gösterisi
/images/100/0x0/55eb1efdf018fbb8f8ac86e3


BAŞBAKAN Erdoğan, dün Samsun’da halka hitap etti. Miting alanındaki partililer de boş durmayıp çeşitli pankartlar açtı. Bunlardan birinde, ünlü çizgi karakterler Dalton Kardeşler yer alıyor; İplikçi Abi-Bahçeli, Genç Abi-Uzan, Ağır Abi-Ağar ve Okçu Abi-Baykal’ın miting meydanlarındaki söylemlerini aktarıyorlar. Başka bir pankartta Kara Bulmaca yer alıyor. Bulmacanın altında, Soldan Sağa: Aynı değirmenin suyu, Yukarıdan Aşağı: Aynı suyun değirmeni, yazıyor. Bir başka dövizde ise "Şükürler olsun Cumhurbaşkanı’nı biz seçiyoruz" deniliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!