Halkı kandırmayalım

Güncelleme Tarihi:

Halkı kandırmayalım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 1997 00:00

Haberin Devamı

Çeşitli açılışlar için İzmir'e gelen Başbakan Yılmaz, temiz siyaset çağrısı yaptı. Partilere dürüstlük öneren Yılmaz, ‘‘Küçük siyasi çıkarlar yüzünden, halkı yalanlarla kandırmayalım’’ dedi.

İzmir'de Adnan Menderes Havalimanı'nın yeni iç hatlar yolcu salonunu hizmete açan Başbakan Mesut Yılmaz, ‘‘Hedefimiz 80 ilin her birine havaalanı götürmek’’ dedi. Yılmaz, Türk halkını refah içinde yaşatmak için temiz siyaset çağrısı yaptı. Sabah 09.30'da Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir, Devlet Bakanları Işılay Saygın, Işın Çelebi ve ANAP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan'la birlikte İzmir'e gelen Yılmaz'ı, havalimanında Devlet Bakanı Rıfat Serdaroğlu ile diğer yetkililer karşıladı. Salonu açarken siyasi partilere dürüstlük ve açıklık çağrısı yapan Yılmaz, ‘‘Gelin, küçük siyasi çıkarlar için halkı yalanlarla kandırmayalım. Dürüst olalım. Her şey milletin gözü önünde olsun ve millet bizi yaptığımız siyasetle değerlendirsin. Açıkçası 21'inci Yüzyıl'da herkesi refah içinde yaşatmak için siyaset yapalım’’ dedi. Yılmaz, amacı millete hizmet olması gereken siyasetin Türkiye'de yanlış zemine oturtulduğunu, bazılarının da bu zeminde tutmak için çaba harcadığını öne sürerek ‘‘Siyaset insanların şahsi hırslarını veya küçük grupların menfaatini korumak için yapılmaz. Milleti düşünelim, Türkiye'nin geleceğini aydınlatmak için yatırımlar yapalım, geçmişte kısır çekişmelerle kaybedilen zamanı telafi edelim’’ diye konuştu. Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir de, Adnan Menderes Havaalanı'nda çağdaş bir dış hatlar terminalinin gelecek yıl temeli atılmak üzere programa alındığını, ayrıca Çeşme Havaalanı için gerekli ödeneğin sağlandığını ve gelecek yıl açılacağını söyledi.

İbrahim Polat Holding'in Kemalpaşa'da 80 milyon marka mal olacak yer ve duvar karosu tesislerinin temelini de atan Yılmaz, önümüzdeki yıl Ağustos ayında ilk bölümü tamamlanacak fabrikanın açılışını da yapacağını söyledi. İbrahim Polat'ın isteği üzerine Kemalpaşa'ya sanat okulu yapılması için yer tahsis edilmesi talimatı veren Yılmaz, ‘‘Ege Seramik 40 ülkeye ihracat yapıyor. Eğer bütün sektörlerde 40 ülkeye ihracat yapabilseydik, Türkiye'nin bugün bulunduğu yer, çok farklı olurdu’’ dedi. Türkiye'nin bugün karşılaştığı sorunların çoğunun yıllar önce çözülmesi gerektiğini kaydeden Yılmaz, ‘‘Hükümet, Türkiye'nin kalkınma ufkunu açmakta kararlıdır. Toplumun önünü açmanın en önemli yolu da eğitime önem vermektir. Bu nedenle göreve başlar başlamaz önce 8 yıllık kesintisiz eğitime eğildik’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!