Halk TV’yi Gezi değil tütün yaktı

Güncelleme Tarihi:

Halk TV’yi Gezi değil tütün yaktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2013 01:41

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) bazı televizyon kanallarına verdiği cezaları değerlendirdi.

Haberin Devamı

Hayat TV’nin cinsel performans, endikasyon belirtilerek pazarlanan bitkisel gıda takviyeleri gibi ürünlerin ticari iletişiminin yapılması nedeniyle Türksat uydusundan çıkarıldığını belirten Arınç, Halk TV’ye verilen cezayla ilgili olarak da “Gezi Parkı eylemleri süreciyle ilgili olmayıp daha önceki yayınlara ait şiddeti özendirmek ve tütün görüntüsü ihlallerini kapsamaktadır” dedi.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın soru önergesini yanıtlayan Arınç, RTÜK’ün uyguladığı cezalarla ilgili olarak şunları aktardı:

GEZİ CEZASI UYGULANMADI

“Halk TV, Ulusal TV, Cem TV ve Em TV’ye Üst Kurul tarafından müeyyide uygulama kararlarında da belirtildiği üzere, kuruluşlara Gezi Parkı eylemini yayınladıkları gerekçesiyle herhangi bir müeyyide uygulanmış değildir. Kaldı ki eylemle ilgili yayın yapan birçok televizyon kanalına da herhangi bir müeyyide uygulanmamıştır. Yapılan incelemede, Gezi Parkı eylemini yayınlayan diğer kanallardan farklı olarak, söz konusu kanalların kişilere yönelik galiz ifadelere yer verdikleri, doğruluğu teyit edilmemiş gerçek dışı bilgileri aktardıkları ve şiddeti özendirici şekilde yayın yaptıkları görülmüştür.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!