Halk kurşun asker değil

Güncelleme Tarihi:

Halk kurşun asker değil
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2013 00:00

Masum ve haklı taleplerin belirli bir eşikte durması, siyasi iktidar tarafından önemsenmesi fitili ateşlenen karmaşanın söndürülmesi Türkiye’nin hayrınadır. Demokrasilerde halk kurşun asker değildir. Tepeden bakılacak, aşağılanacak, azarlanacak, horlanacak, tercihleri bastırılacak ve bir tek sandık ortaya çıkınca sıcak ve samimi yaklaşılacak bir yığın olarak da görülmemelidir.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Başbakan Erdoğan’ın Taksim’i ezmekten bahseden kendini bilmezlere sessiz kalması da nerede durduğunu, partisinden olmayanlara nasıl husumetle baktığını delillendirmiştir” dedi. Bahçeli, MHP Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 8. Dönem Sertifika Töreni’nde yaptığı konuşmada, Gezi Parkı olaylarında gençlerin kişisel hayatlarına sahip çıkmalarının, saygı duyulması gereken bir durum olduğunu belirterek şöyle konuştu:

SOKAKTA ŞEKİLLENMESİN

“Siyasetin şekillendiği, geleceğinin belirlendiği yer sokak araları olmamalıdır. Masum ve haklı taleplerin belirli bir eşikte durması, siyasi iktidar tarafından önemsenmesi fitili ateşlenen karmaşanın söndürülmesi Türkiye’nin hayrınadır. Taksim Gezi Parkı’nda toplanarak bireysel hayatlarına ve özgürlük alanlarına yönelik tahripkar politikaları reddeden ve anında internet üzerinden organize olan gençler Türkiye’nin sosyal, siyasi ve ekonomi yapısını da oldukça etkileşmişlerdir. Mesele yalnızca ağaç ya da çevreyi koruma duygusu değildir. 10 yıl 7 aya yaklaşan süredir iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yanlışları, antidemokratik uygulamaları, baskıcı ve dışlayıcı politikaları ağaç bahanesiyle tepkilerle karşılaşmıştır. Ancak sokakların büyüsüne kapılıp da kural tanımazlık içine girmemeye, hukuk dışı oluşumlara fırsat vermemeye, yasa dışı örgütlere ve PKK’ya uygun ortam oluşturmamaya da mutlaka itina ve özen gösterilmelidir.
Başbakan’ın ötekileştirici dili, kırıcı tavrı, kimseyi umursamayan, biz-siz ayrımına dayanan siyaseti sabır taşını çatlatmış, kitlesel infiale zemin açmıştır. Masum ve haklı taleplerin belirli bir eşikte durması, siyasi iktidar tarafından önemsenmesi fitili ateşlenen karmaşanın söndürülmesi Türkiye’nin hayrınadır. Demokrasilerde halk kurşun asker değildir. Tepeden bakılacak, aşağılanacak, azarlanacak, horlanacak, tercihleri bastırılacak ve bir tek sandık ortaya çıkınca sıcak ve samimi yaklaşılacak bir yığın olarak da görülmemelidir. Tıkanan sistemin, yorulan toplum yapısının tortularını temizlemek, önünü açmak ve dengeye kavuşturmak için başkaca bir yol kalmamıştır. Başbakan’ın yan çizen, tavsayan, tutarsız ve insafsız politikaları Türkiye sonlanmadan tasfiye edilmelidir.

Haberin Devamı

AKP KIZAĞA ALINMALIDIR

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan’ın yüzü eskimiş, gerçek niyeti belirmiş, maskesi inmiş, foyası ortaya çıkmış, heyecanı kaybolmuştur. Başkanlık hesapları suya düşmüş, siyasi hırsları aklının önüne geçmiş, diliyle kalbi arasındaki uçurum inanılmaz derecede büyümüştür. AKP gitmeli, Başbakan Erdoğan bitmelidir.
Siyasette başarısızların makus sonu bellidir. Yapamayanların akıbeti nettir. Bundan dolayı AKP kızağa alınmalı, milletimizin birliğini çözmeden, Türkiye’ye son darbeyi indirmeden milli irade kafasına güm diye inmelidir.”        

Erken seçim çağrısı

TÖRENİN ardından gazetecilere açıklamada bulunan Bahçeli, “Başbakan’ın artık zamanı dolmuştur, bir iktidar yenilenmesine ihtiyaç olduğu kanaatindeyiz. Böyle bir yolun demokrasi içerisinde açılabilmesi, Sayın Başbakan’ın zamanla üç sandıktan bahsetmesinden geçmektedir. Sandığın kapsamını, zamanını kendisine bırakmaktayız” dedi.

Haberin Devamı

BDP’DE ROL PAYLAŞIMI

Bahçeli, İmralı heyetinde, Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylarda yer alan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in bulunmamasını nasıl değerlendirdiği sorusuna, “Bunlar aynı amaç doğrultusunda gayret gösteren bir güruh oldukları için zaman zaman rol paylaşımı yapmaktadırlar. Bir tanesi Taksim’de gezerken öbürü deniz aşırı İmralı’ya gitmek suretiyle ortak kanaati yaymaya çalışıyorlar. Tespitimiz odur ki İstanbul’daki gelişmeler başlangıcından bu yana dört ağaç bir kışla meselesinin çok ötesinde planlanmış görülmektedir” yanıtını verdi.

Öğrenci hediyesi

MHP Lideri Devlet Bahçeli, MHP Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 8. Dönem Sertifika Töreni’ne katıldı. Öğrenciler, Devlet Bahçeli’ye gramafon
ve plak hediye ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!