Halis Toprak Nazlıcan'ın köşkten uzaklaştırılmasını istedi

Güncelleme Tarihi:

Halis Toprak Nazlıcanın köşkten uzaklaştırılmasını istedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2010 17:04

İŞADAMI Halis Toprak (72) geçen yıl evlendiği eşi Nazlıcan Toprak (18) ve ailesinin kendisini ölüm ve şantajla tehdit ettiğini öne sürerek birlikte yaşadıkları köşkten uzaklaştırılmasını istedi. Halis Toprak’ın başvuruyu yapan avukatı Turgut Tavşanoğlu, adliye çıkışında gazetecilerin “Ölümle tehdit varmı?” sorusuna, “Var. Zaten dün savcılığa verdiğimiz şikayet dilekçesinde var” diye cevap verdi.

Yurt dışında bulunan Halis Toprak'ın avukatı Turgut Tavşanoğlu, bugün öğle saatlerinde Sarıyer Adliyesi'ne geldi. Sarıyer Aile Mahkemesi'ne Nazlıcan Toprak ve ailesinin evden uzaklaştırılması için dilekçe veren Avukat Turgut Tavşanoğlu, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Turgut Tavşanoğlu, ailenin korunması hakkındaki kanun gereğince Nazlıcan Toprak ve ailesinin Halis Toprak’ın evinden uzaklaştırılmasının dilekçesini verdiklerini ifade etti. Turgut Tavşanoğlu “Hakim Bey’in şu an duruşması var. Herhalde yarın değerlendirecek. Bugünkü işlem son işlem. Kendisinin ve aile bireyleriyle uzaklaştırılması. Tehdit ve şantaj var. Dün yaptığımız şikayetin devamı” dedi.

HALİS BEY GÜNDEMDEN DÜŞMEK İSTİYOR

Tavşanoğlu açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin “Halis Bey’le görüştünüz mü?” sorusuna “Evet. Bir an önce kamuoyunun gündeminden düşmek istiyor kendisi. Bu kadar terör olayları var ülkede. Halis Toprak’ın eşiyle olan boşanma davası bu denli sorun olması bir insan ve Türk vatandaşı olarak önce beni çok üzüyor. Hukuk adamı olarak insan olarak. Çok zevksiz konular ama görevim gereği yapıyorum” diye cevap verdi.

İYİ BİR KURGU DİYE DÜŞÜNÜYORUZ

Turgut Tavşanoğlu, “Zifaf gecesi gibi çok özel şeyler dosyaya yansıyor. Bu konuda ne diyeceksiniz?” sorusuna üzerine “Şimdi Halis Toprak’ın evliliğini baştan itibaren gözden bir geçirdiğinizde 'Seviyorum. Severek evlendim’ diye başlayan 17 yaşındaki bir kız, 70 küsur yaşında bir adam. Yani bu evlilik baştan normal değil. Bu evlilik TMSF’nin bu oyunu bozması, el koyması karşısında. Çünkü onlar olmasaydı bunlar su yüzüne çıkmayacaktı. Fakat sonradan öğreniyoruz ki çok kısa bir zaman sonra bilmediğimiz bazı şeyler ki onları yansıtamıyoruz. Bu evliliğin ayrı yaşamaya doğru gittiğini görüyoruz. Ve ondan bu hanımefendi gazetelere çeşitli açıklamalar yapıyor. Bunları düşündüğümüzde iyi bir kurgu diye düşünüyoruz” dedi.

TEMELLİ UZAKLAŞTIRILSIN

Bir gazeteci de “Halis Bey, İstanbul’a geldiğinde Nazlıcan Hanım’ı köşkte görmek istemiyor mu?” diye sordu. Turgut Taşvanoğlu, “Evet ailesiyle birlikte görmek istemiyor. Bu yüzden aile mahkemesine dilekçe verdik” diye konuştu. Turgut Tavşanoğlu, “Genelde bir kadın için istenen bir şeydi?” sorusuna “Biz burada tehdit altındayız. Şantaj var” diye karşılık verdi. Turgut Tavşanoğlu, “Kaç ay uzaklaştırılsın diyorsunuz?” sorusuna “Mümkün olduğunca. Hakimin takdiri ama. Biz temelli uzaklaştırılmasını istiyoruz. Ama ona hakim karar verecek” diye cevap verdi.

ACİLEN KARAR ALINMALI

Mahkemeye verilen dilekçe, “Taraflar bir arada tutmak ileride telafisi imkansız zarar ve olayların çıkmasına neden olabilir. Bu durumlarda mahkemeleri ve Yargıtay’ın tasvip gören uygulamaları doğrultusunda eşlere ayrı ikamet tesis edilerek birbirlerinin ikametlerine yaklaşmaları yasaklanmalıdır. Nazlıcan ve ailesi, Halis Toprak'a ait İstinye Caddesi üzerindeki Aslanlı Köşk'ten uzaklaştırılmalı ve belirli mesafeden fazla yaklaşmaları önlenmeli. Bunun için de acilen evrak üzerinde karar alınmasını talep ediyoruz” denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!