Halis Ağa eşinden 150 bin TL istiyor

Güncelleme Tarihi:

Halis Ağa eşinden 150 bin TL istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2010 00:00

İşadamı Halis Toprak, genç eşinden 150 bin TL istiyor. 50 bin TL hakaret ettiği iddiasıyla, 100 bin TL de boşanma davası için...

Haberin Devamı

HALİS AĞA VE EŞİ MUTLU GÜNLERİNDE / Foto Galeri

18 yaşındaki Nazlıcan Tagizade, kredi kartını iptal ettiren, köşk çalışanlarına ‘Ekmek bile almayın’ talimatı verdiği öne sürülen 72 yaşındaki eşi Halis Toprak’ı savcılığa şikâyet etti. Nazlıcan Toprak dün avukatı Fatih Volkan ile Sarıyer Adliyesi’ne giderek suç duyurusu dilekçesi verdi. Nazlıcan’ın evliliğin yükümlülüklerini özveriyle yerine getirdiği belirtilen dilekçede, “Hatta ayaklarını yıkamış, banyosunu, masajını, traşını dahi yapmıştır” denildi. Nazlıcan, savcılıkta Halis Toprak’ın kendisinden sürekli sapkın ilişki istediğini, kabul etmediği için de evden atıldığını, eşinin ev çalışanlarından biri ile yasak aşk yaşadığını ileri sürdü. Dilekçede ayrıca Nazlıcan’ın, Halis Toprak tarafından, ölümle tehdit edildiğine de yer verildi.

Haberin Devamı

‘BANA UĞURSUZ GELDİN’

 

Nazlıcan, eşi Halis Toprak için “Açıklanamayacak talepleri ile yazmaktan hayâ edilecek durumlar’ olduğunu belirtti.

 

Adliyede 2.5 saat ifade veren Nazlıcan Toprak, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakırken, avukatı Volkan, “Halis Toprak, müvekkilimi yıldırmaya ve bir şey almadan boşanması için protokol imzalatmaya çalışıyor” diye konuştu.

 

Genç kadının avukatı, Nazlıcan’ın eş olarak tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini hatta eşinin ayaklarını yıkadığını, ayakkabısını giydirdiğini, banyosunu ve masajını bile yaptığına dikkat çekerken buna rağmen köşkün bahçesinde gezerken köşk çalışanı  tarafından içeri alınmadığını, emri de Halis Toprak’ın verdiğini iddia etti.

 

TEHDİT ETTİ

 

Halis Toprak’ın genç kadını kapatıldığı müştemilattan çıkması durumda, “Şayet buradan çıkarsan senin ayaklarını kırdırırım, senin yediğin her lokma sana zehir zıkkım olsun” diyerek ölümle tehdit ettiği iddia edildi.

 

Haberin Devamı

HALİS AĞA DA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

 

Halis Toprak ise, avukatı Bülent Akar aracılığıyla Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’na eşi hakkında kendisine hakaret ettiği iddiasıyla hem suç duyurusunda bulundu hem de 50 bin TL’lik tazminat davası açtı.

Suç duyurusu dilekçesinde, Nazlıcan Toprak’ın, bir gazetede yayımlanan röportajında kocasını, “kendisine köle gibi davranan, hakaretler eden, üzerine yürüyen, verdiği sözleri tutmayan, iş nedeniyle eve gelen kadınlara kötü niyetle yaklaşan, iyi niyeti kötüye kullanan bir insan gibi” göstermeye çalıştığı öne sürüldü.

 

HALİS TOPRAK BOŞANMA DAVASI AÇTI

Halis Toprak, Sarıyer Adliyesi’nde eşi Nazlıcan Tagizade Toprak’a boşanma davası açtı. Toprak'ın avukatı  Turgut Tavşanoğlu, Nazlıcan Tagizade hakkında 100 bin TL tazminat davası açtıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Tavşanoğlu, yarın Nazlıcan Toprak'ın ailesiyle birlikte evden uzaklaştırılması için bir başvurularının daha olacağını belirterek, “Sayın mahkeme hakimi, bunu ayrı bir dosyayla yürüttüğü için o müracaatı da yarın öğleye kadar yapmış olacağız. Böylece de boşanma süreci başlamış oldu. Boşanma davasının gerekçelerinde Halis Toprak'a karşı sistemli olarak bir servet avcılığı yaptığı düşüncesindeyiz” diye konuştu.

Taraflar arasında evliliğin birinci haftasından itibaren bir ayrı yaşama söz konusu olduğunu ileri süren Tavşanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunun gerekçelerini ben şu anda burada açıklamayacağım, dilekçemde de açıklamadım. Ancak bunun temel nedenlerinden bir tanesi bu hanımın Halis Toprak'la para için evlendiği hususunu açıkça söylemiş olmasıdır. Zira evliliğinin daha haftasında TMSF tarafından Halis Toprak'ın tüm varlıklarına el kondu. Bu el koyma karşısında Halis Bey'in fakir ve varlığı olmayan adam durumuna düşmesi karşısında her halde buradan bir korkuya kapıldı ve 'ne alabilirim'i ortaya koydu. Yaklaşık 8 aydır her gün 'Bana ne vereceksin?' meselesiyle ilgili tartışmaların sürdüğü bir evlilik ve aynı yerde ayrı yaşama var. Bunun bugüne kadar su yüzüne çıkmamasının temel sebebi Halis Toprak'ın TMSF ile olan hukuki mücadelesi ve bizim de tavsiyelerimizi dinleyerek yaptığı bir işlemdi.”

Haberin Devamı

Tavşanoğlu, Nazlıcan Toprak'ın, bir gazeteye verdiği röportajda her şeyi anlattığını savunarak, “Süreci başlatan işlem de böylece ortaya çıktı” dedi.

“BU AKILLICA BİR EVLİLİK DEĞİLDİ”

Bir basın mensubunun Nazlıcan Toprak'ın, Halis Toprak hakkındaki “Ayaklarını yıkatıyor ve aç bırakıyor” gibi iddialarla ilgili sorusu üzerine Tavşanoğlu, şunları kaydetti:

“Böyle şeyler söz konusu değil. Çok planlı bir şekilde bir kurgu var ortada, bu uygulanıyor. Dava dilekçesinde de bunu açıkladım. Evliliğin ilk gününden itibaren ayda 5 bin TL'lik kredi kartı harcaması vardır. Ayrıca Halis Toprak'a bir şekilde tehditle ve şantajla 50 bin TL civarında altın kolye, bilezik aldırtmıştır. Bunların bütün belgeleri vardır. İkincisi, plakasını dava dilekçisine yazdım, 35 bin TL'lik bir araba alındı annesi Şehrinaz Tagızade üzerine. Bu hanım nasıl aç kalacak? Şu anda ne yiyor, ne içiyor? Olur mu öyle şey?”

Haberin Devamı

Turgut Tavşanoğlu, Nazlıcan Toprak'ın, Halis Toprak'ın “sapkın” istekleri olduğu yönündeki açıklamalarıyla ilgili soruyu, “Böyle şeyler hiçbir zaman söz konusu değil. Öyle bir şeyi Halis Bey'in düşünmesi bile mümkün değil. Biz dava dilekçemize yazmaya utandık. Zifaf gecesinin ertesi gününde olanlar vardır. Eğer o onu söylerse ben de bunu açıklayacağım” şeklinde açıkladı.

Boşanma gerekçeleri sorulan Tavşanoğlu, şunları söyledi:

“Bu ağır hakaretleri, servet avcılığını ve bunların getirdiği birlikte olmama ve ayrılık. Hanımefendi evlilik falan yapmamış, para için gelmiş. İş adamlığı ile bu gönül işlerinin çok ilgisinin olmadığını da burada görüyoruz. Bu akıllıca bir evlilik değildi zaten. Öyle olmadığı da ortaya çıktı.”

“150 BİN LİRALIK TAZMİNAT İSTEMİ”

Tavşanoğlu, Halis Toprak'ın pişman olup olmadığının sorulması üzerine, şunları kaydetti:

“Halis Bey hiçbir şeyden pişman değil. Kendisine atılan iftiralar karşısında hukuki mücadelenin başlatılması talimatını verdi. Bütün bunların iftira olduğunu ve en ağır şekilde cezalandırılması için her türlü müracaatı yapmamızı söyledi. Buraya gelmeden az önce konuştuk. Dün Vatan Gazetesi'ndeki röportaj için 50 bin TL'lik manevi tazminat davası açıldı. Bugünkü boşanma davası, boşanma neticesinde meydana gelen olaylar ve boşanmaya sebebiyet veren bu olayların Halis Toprak'ta yarattığı travma ve kişilik haklarına tecavüz nedeniyle ayrıca 100 bin TL'lik manevi tazminat talebinde bulunuldu. O da burada görüşülecek.”

Tavşanoğlu, yarından itibaren büyük ihtimalle duruşma günlerinin belirleneceğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!