Halil Cibran kimdir? Halil Cibran’ın hayatına ilişkin bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Halil Cibran kimdir Halil Cibran’ın hayatına ilişkin bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2019 16:33

Eserleri ve düşünceleri dünya üzerinde geniş yankı uyandıran Halil Cibran, Ermiş, Kırık Kanatlar ve Asi Ruhlar kitabının yazarıdır. Aynı zamanda başarılı bir ressam olan Halil Cibran’ın resimlerinin bazıları günümüzde de dünyanın birçok şehrinde sergilenmektedir. İşte, eserleri ve düşünceleri dünya üzerinde geniş yankı uyandıran ve genç nesle ulaşmaya devam Halil Cibran’ın hayatına ilişkin bilgiler.

Haberin Devamı

Lübnan asıllı Amerikalı ressam, şair ve filozof Halil Cibran, 6 Ocak 1883 tarihinde dünyaya geldi. Eserleri ve düşünceleri dünya üzerinde geniş yankı uyandırdı. Şiirleri yirmiden fazla dile çevrilmiş olan Cibran aynı zamanda başarılı bir ressam idi. Resimlerinin bazıları günümüzde dünyanın birçok şehrinde sergilenmektedir.

Yaşamının yaklaşık son yirmi yılını ABD'de geçiren yazar, ölümüne kadar kaldığı bu ülkede eserlerini İngilizce yazmıştır. Halil Cibran'ın en ünlü eserlerinden biri olan ve ilk kez 1923 yılında basılan Nebi adlı eseri, toplam 26 adet şiirden oluşan bir karma şiir denemeleri kitabıdır. El Mustafa adındaki bir kahinin 12 sene kaldığı Orphalese şehrinden ayrılıp evine gitmek üzereyken bir grup halk tarafından durdurulması ve ana kahraman ile halk arasında insanlık ve hayatın genel durumu hakkında geçen konuşmalar kitabın kendisini oluşturmaktadır.
Kitaptaki metinler çoğunlukla Matta'ya göre İncil'in 5. bölümünde yer alan İsa'nın Dağdaki Vaaz'ıyla içerik ve üslup açısından benzerlik ve paralellik gösterir. Yazarın İnsanoğlu İsa adlı kitabındaki çalışmalar da dikkate alınırsa El Mustafa'nın Meryemoğlu İsa Mesih olabileceği iddiaları daha da güç kazanmaktadır.

Ermişin Bahçesi Halil Cibran'ın Ermiş kitabının devamı niteliğindedir. Türkçeye çevirisi R.Tanju Sirmen tarafından yapılmıştır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!