Haliç'te yoğun trafik

Güncelleme Tarihi:

Haliçte yoğun trafik
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi'nin temizleme çalışmaları sonucu, Haliç'in deniz trafiği de yoğunlaştı. Haliç'te hayatın yeniden canlanmasıyla, hepsi Kastamonu'nun Bozkurt İlçesi'nden göç eden sandalcıların yüzü gülmeye başladı.

Eyüp-Sütlüce arasında 'eski günlerde' olduğu gibi sandal seferleri daha sık yapılmaya başladı. Haliç'in sularının bataklık durumundan kurtulmaya başlamasıyla, teknelerinin bakımını yapıp, boyalarını yenileyen 'Bozkurtlular', iki yaka arasında seferlerini artırdılar. Sandalcılar ya küçük motorlarını çalıştırarak ya da kürek çekerek, en az iki yolcuyu, 100'er bin lira karşılığında karşı kıyıya taşıyor. Haliç'te çalışan 30 sandal, özel kiralandığı takdirde geçen yıla kadar adacıklar kapladığı için ulaşımın olanaksız olduğu Silahtar'a kadar gidebiliyor.

32 yıldan beri Eyüp-Sütlüce arasında yolcu taşıyan Mehmet Kalabalık, Haliç'in tarihine de tanıklık etttiğini belirterek, ‘‘ Balık tutulduğu dönemlerden, bataklık nedeniyle karşıya geçemediğimiz döneme kadar her şeyi gördüm. Çok şükür sular yeniden yol vermeye başladı. Suyun rengi dışında bir sorun kalmadı’’ diyor. Hemşehrisi Nuri Güleryüz de 'soyadı gibi' artık yüzlerinin güldüğünü belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!