Halep'te Türk general iddiasına yalanlama

Güncelleme Tarihi:

Halepte Türk general iddiasına yalanlama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 00:00

Suriye'nin Halep kentinde Türk generallerin yakalandığı iddiasına Ankara'dan yalanlama gecikmedi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Halep kentinde Türk generalinin yakalandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada "Türk generalinin Şam civarında kaçırıldığı anlaşılan 48 İran vatandaşı hacı ile takas edileceği iddiasının da keza gerçeklerle ilgisi bulunmamaktadır" denildi.

YENİ İDDİA

İran'ın Arapça yayın yapan devlet televizyonu El Alem ve İngilizce yayın yapan Press TV, Halep'te bazı Türk generallerin yakalandığı iddialarına yer verdiler. Söz konusu iddialar Suriye devlet televizyonunun haberlerine dayandırıldı.

El Alem'in internet sitesinde yayınlanan haberde, yakalanan askerilerin "Suriye’deki muhalif silahlı gurupların faaliyetleri ve hareketlerini denetlemekte oldukları" iddia edildi. Haberde sayı ve diğer ayrıntılar konusunda bilgi verilmedi.

Haberin Devamı

Dün de İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı, adı açıklanmayan bir kaynağa dayandırdıkları haberde Halep'te bir generalin yakalandığını ve Şam'a götürüldüğünü iddia etmişti.

Öte yandan Suriye devlet televizyonu, Halep çatışmalarında ölü olarak ele geçirilen bazı militanların da Türk ve Afgan olduğunu ileri sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!