Halep'te şiddetli çatışma

Güncelleme Tarihi:

Halepte şiddetli çatışma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2012 13:31

Özgür Suriye Ordusu'nun "Halep'i özgürleştirme" çağrısının ardından, kırsal bölgelerden kente sızan silahlı militanlarla ordu birlikleri arasında sert çatışmalar yaşanıyor.

Haberin Devamı

Suriye ordusunun, kenar mahalleleri elinde tutan militanlara yönelik operasyonu nedeniyle çatışmaların şiddetlendiği belirtiliyor.

AFP'ye konuşan Abdil Cabbar El Okaydi, Cebel El Zaviye bölgesine yığınak yaptıklarını, buranın Şam yönetimi için İdlib'ten daha önemli olduğunu söyledi.

Kentin ayrıca kırsal bölgelerinde de ordu ile militanlar arasında çatışmaların yaşandığı ve savaş uçaklarının bölgeyi bombaladığı iddia ediliyor.

Suriye birliklerinin özellikle kentin Tarık El Bab bölgesine yoğunlaştığı belirtiliyor.

Russia Today televizyonunun bölgedeki muhabiri, çatışmalar nedeniyle yüzlerce insanın evlerini terketmek zorunda kaldığı ve üniversite kampüslerine sığındığını bildirdi.

İsyanın başından bu yana, sakin bir profil çizen Şam ve Halep geçtiğimiz hafta başından bu yana yoğun çatışmalara sahne oldu.

Haberin Devamı

Şam'da Suriye yönetiminin kontrolü sağladığı belirtiliyor.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı Sana, İdlip, Lazkiye kırsalı ve Deyr Ez Zor'da da çatışmalar olduğunu "teröristlerin" ağır kayıplar verdiğini iddia etti.

Ajans, Lazkiye'deki çatışmaların ardından "teröristlerin" Türkiye'ye doğru kaçtığını duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!