Hâlâ kayıp

Güncelleme Tarihi:

Hâlâ kayıp
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2017 23:02

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde yaşayan Ahmet Koyuncu (40), 4 çocuğunun annesi, 19 yıllık eşi Hanım Koyuncu’yu (35) defalarca bıçaklayarak öldürmek istemiş, Hanım Koyuncu eşinin elinden ölü numarası yaparak kurtulmuştu.

Haberin Devamı

Hâlâ kayıp
Olay sonrasında Hanım Koyuncu yoğun bakıma alınırken, terör örgütü DEAŞ’a mensup olduğu söylenen ve daha önce ‘silahla tehdit’ ve ‘mala zarar vermeden’ bir yıl cezaevinde kalan Ahmet Koyuncu ise kayıplara karıştı. Hastanede gördüğü tedavi üzerine hayati tehlikeyi atlatan Hanım Koyuncu’nun yakınları Hürriyet’te konuştu.

‘ÖLDÜRMEK İÇİN BIÇAK ALDI’
Ahmet Koyuncu’nun saldırıdan önce kendisine yeni bir bıçak aldığını ve kardeşini öldürmek için plan yaptığını söyleyen Hanım Koyuncu’nun abisi Ali Bucak olayı şöyle anlattı: “Cuma günü öğlen saatlerinde eve gelip kardeşime sinsice arkadan yaklaşıyor. Kardeşimin boynu ve boğazını defalarca bıçaklıyor. O sırada ablama, ‘Seni öldürdükten sonra gidip Yusuf’u da öldüreceğim’ diyor. Yusuf en büyük çocukları. Kardeşim bakıyor ki eniştem onu öldürmeye gerçekten niyetli, o da ölü taklidi yaparak kurtuluyor. Eniştem kardeşimin öldüğünü düşünerek üzerindeki elbiseleri çıkartıyor, lavaboda elini yüzünü yıkayıp yanına ruhsatsız tabancasını alıp kayıplara karışıyor. Kardeşim ise sürünerek karşı komşusunun zilini çalarak kurtuluyor.” Koyuncu’nun daha önce eşine şiddet uygulamadığını anlatan Bucak, “Eniştem geçen sene bir anda ortalıktan kayboldu. 5-6 ay sonra geri geldi. DEAŞ’a katıldığını söylüyordu. Daha sonra, ‘Ben pişman oldum, bir daha gitmeyeceğim’ dedi. Kardeşim de kendisine bir fırsat daha verdi. Keşke kendisine inanmasaydık” dedi.

SURİYE'YE GİDİYORUM NOTU
Koyuncu’nun öldürmekle tehdit ettiği oğlu Yusuf (17) ise “Babam sakal bırakıp namaz kılmaya başladı. Daha sonra DEAŞ için, ‘Gerçek Müslümanlar bunlar’ deyip bir anda ortadan kayboldu. Evde bıraktığı notta, ‘Ben Suriye’ye gidiyorum, düzenimizi kurunca sizi de yanıma alacağım’ yazmıştı. Hiç görüşmedik. 5-6 ay sonra geri geldiğinde DEAŞ’a katıldığını söyledi. Çevresine, ‘Ben tekrar Suriye’ye gideceğim. Bu kez gidince yanıma Yusuf’u da alacağım’ diyordu. Sonra bir daha Suriye’ye gitmeyeceğini, DEAŞ’ın Müslümanlıkla bir alakasının olmadığını öğrendiğini söyledi. Biz de kendisine ikinci bir fırsat verdik” dedi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!