Hakurk bombalandı

Güncelleme Tarihi:

Hakurk bombalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki 'Şafak Harekâtı' üçüncü haftaya girerken, savaş uçakları, Irak-Türkiye-İran sınırını oluşturan Hakurk Vadisi'ndeki terörist hedefleri dün de bombaladı. Teröristlerin, Celal Talabani'nin denetimindeki bölgelerle İran'daki kamplarına kaçtıkları bildirildi.

Çatışmalar Hacümran Kasabası yakınlarında yoğunlaşırken, Barzani'ye bağlı 4 ve 5'inci sipahi birliklerden yaklaşık 1000 kişilik güç bölgeye kaydırıldı. PKK'nın kasaba içersindeki peşmerge binalarına roketli saldırıda bulunduğu, 16 peşmerge ile 9 teröristin öldüğü bildirildi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği lideri Celal Talabani'ye bağlı radyo, Barzani peşmergelerinin kendilerine top ateşi açtığını öne sürdü.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sermet Atacanlı, Türkiye'nin zorunlu kaldığı için komşu ülke topraklarına girdiğini söyledi. Atacanlı, Amerika'nın Sesi Radyosu'nun sorularını yanıtlarken, ''Türkiye'nin başka seçeneği kalmadı. Kendimizi korumak için gereken her önlemi almaya kararlıyız. Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygılıyız'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!