Hakkım helal kapıları açın

Güncelleme Tarihi:

Hakkım helal kapıları açın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2007 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan liderlere "Cumhurbaşkanı seçiminden kriz doğurmayın. Kapıları açık tutun. Meydanlarda ne söylediyseniz söylediniz, hakkımı helal ediyorum" dedi.

Cumhuriyet mitinglerini kastederek, "Bazı mitingler oldu, o mitinglerin altından bu çeteler, mafya çıkmaya başladı" diyen Erdoğan, Trabzon’da şöyle konuştu:

BELGELEMEZSEN NAMERTSİN

Baykal, şahsıma yönelik ’Ağzı, ahlakı bozuk’ diyor. Yaşın 70 olmuş ama istikametini bulamamışsın. Tavsiye ediyorum, bir ayna al, aynana bak da kendini gör. Senin ağzının da, ahlakının da ne olduğunun kararını pazar günü millet verecek. Altın dağıttığımızı söylüyor. Belgele, eğer belgeleyemezsen namertsin, müfterisin.

KAÇ BAKANIMIN GEMİSİ VAR

Gemilere verilen ucuz mazotu oğlumla ilişkili hale getiriyorlar. Güya benim kabinemde herkes gemi sahibi olmuş. İspat et, kaç tane bakanımın gemisi var. İspat edemezsen müfterisin.

BÜYÜCÜ OFİSİ AÇ

Baykal diyor ki, ’Erdoğan’ın aslında gizli ajandası var, laik falan değil.’ Baykal, sen ne zamandan beri niyet okumaya başladın? Mesleği değiştir, bir yerde bir büyücü ofisi aç. Niye niyet okuyorsun. Biz, 1982 Anayasası’ndaki laiklik anlayışını parti programımıza yerleştirdik. O anlamda laikiz.

BAŞÖRTÜSÜ DAĞITIYORSUN

CHP köylerde başörtüsü dağıtıyor. Başörtüsünü istismar eden sensin. AKP dağıtmıyor. Baykal, ’Bosna’da başörtüsü dağıttım’ diyor. Ne diyeceksin.

MENDERES CHP’DEN AYRILDI

Biz Atatürk’ün partisiyiz, hakaret edemezsin’ diyor. Adam gibi adam Menderes, CHP’den çıktı, sonra niye ayrıldı Atatürk’ün kurduğu partiden. Atatürk’ün ilkelerine uygun çalışmıyordu CHP.

MAÇ MI SEYREDİYORDUN

Bahçeli, sana sesleniyorum. Hükümetteyken, 22 banka hortumlanırken tribünden maç mı seyrediyordun, müdahale etmedin. Niye, çünkü böyle bir derdi yok.

ABD SANA HEDİYE ETTİ

Bahçeli terörle, Bölücübaşı’yla ilgili yakıştırmalar yapıyor. Bölücübaşı’nı Amerikalılar bana mı sana mı hediye ett; sana. Mahkeme idam kararı verdi, niye idam etmedin. Şimdi bunlar milliyetçilik yapıp vatandaşı aldatmaya çalışıyorlar, insaf.

ALLAH’IN AVUKATI MISIN

(’AKP’ye oy veren cehennemlik’ diyen Erbakan’ı kastederek) Bazıları cehennemden yer parselliyor, cehenneme gönderiyor, cennete gönderiyor. Yahu sana Allah’ın avukatlığını kim verdi ki bunları yapıyorsun. Çok çirkin bunlar. Bizim yollarımızı niye ayırdığımızı da millet çok iyi bilir.

YILMAZ’A VERYANSIN

Erdoğan, Rize’deki konuşmasında bağımsız milletvekili adayı Mesut Yılmaz’a yüklenerek şunları söyledi: "Partisini eritip Rahmetli Özal’ın kemiklerini sızlattınız. Başbakan, genel başkan olarak yapamadın, şimdi bağımsızlar koltuğunda oturup sağı toparlayacaksın, sen kimsin de sağı toparlayacaksın yahu. Poker değil bu kardeşim, siyaset."

Cuma sonrası miting

BAŞBAKAN Erdoğan, Trabzon Atatürk Alanı’ndaki miting öncesinde Bahçecik Mehmet Akif Ersoy Camii’nde cuma namazı kıldı. Namazın ardından alana gelen Erdoğan, konuşma yapacağı platforma, uçurulan konfetiler ve balonlar arasında çıktı. Erdoğan’ın muhalefete yüklendiği konuşması, kalabalık tarafından sık sık sloganlarla kesildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!