Hakkari'de teröre lanet yağdı

Güncelleme Tarihi:

Hakkaride teröre lanet yağdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2008 14:01

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Sınır Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırı protesto edildi.

Haberin Devamı

İŞTE FOTOĞRAFLARI

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Aktütün Sınır Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristler tarafından yapılan hain saldırıya, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Hakkari’den de tepki yağdı. 70 bin nüfuslu kentte, statta yapılan mitingte toplanan 10 bin kişi, terör örgütü PKK'ya lanet yağdırdı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Geçici Köy Korucuları Derneği ve Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Hakkari şubelerince düzenlenen ‘Teröre Lanet’ mitingine büyük katılım oldu. Ellerine bayrakları alarak şehir stadyumunda yapılan mitinge katılanlar PKK ve Abdullah Öcalan aleyhine slogan atanlar, mitingin ardından Hakkari Valiliği önüne kadar da sloganlar atarak yürüdü.

Hakkari'de teröre büyük tepki gösterilen bugünkü mitinge sivil giyimli askerler, polisler, eş ve çocukları, öğrenciler, öğretmenler, memurlar, korucular ve vatandaşlar katıldı. Elmlerine aldıkları bayraklarla statta toplanan kalabalık, sık sık ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Aktütün bizimdir bizim kalacak’, ‘PKK elini Hakkari’den çek’ sloganlar atarak pankartlar taşıdı.

Haberin Devamı

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından mitingin açılış konuşmasını yapan Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Başkanı İbrahim Adıyaman bu mitingin siyasi, ideolojik ve çıkar amaçlı olmadığını söyledi. PKK terör örgütünün kirli ve çirkin emellerini Aktütün'de ve Diyarbakır'da bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Adıyaman, şunları söyledi:

“Aktütün'de 17 vatan evladımızı şehit vermemiz yüreklerimize bir kez daha kor düşürmüştür. Tüm Türkiye din, dil, ırk ayrımı yapmadan yasa düşmüştür. İnanıyoruz ki Hakkari halkı ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte tüm köy korucuları bu saldırı karşısında gecikmeden en isabetli cevabı verecektir. Türkiye’yi bölmek isteyenlerin hevesi kursağında kalacaktır. Bu acıyı yaşatan hainler bilmelidir ki kötü emellerine ulaşmadan yok olup gidecekler. And içiyoruz ki vatan, millet, bayrak ve cumhuriyetimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Düşmanlarımız karşısında dimdik ayaktayız ve gerekirse şehitlerimiz gibi bizde şehit olmaya hazırız.”

Haberin Devamı

Şehir Stadı'ndaki mitingten sonra burada toplananlar yürüyüşe geçti ve çevre yolunu kullanarak geniş güvenlik önlemleri altında ve jammer cihazlı araçların eşliğinde Hakkari Valiliği önüne geldi. Sık sık PKK terör örgütü aleyhine slogan atan grup burada da İstiklal Marşı'nı okuyarak dağıldı. Polis gerginlik çıkmaması için ara sokaklarda geniş güvenlik alırken, taşkınlık yapmak isteyen 2 kişiyi gözaltına aldı.

Bu arada Hakkari’de bu sabah kepenkler açılmadı. DTP Hakkari İl Başkanı Hasan Güzel, bugün kepenk kapatma gibi bir eylemin olmadığını ve bu konuyla ilgili bir bilgisinin de bulunmadığını söyledi. Kepenklerin kapalı olduğu Hakkari’de vatandaşlarda cadde ve sokaklarda dolaşmasını sürdürdü.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!