Hakkari'de 2 asker şehit oldu

Güncelleme Tarihi:

Hakkaride 2 asker şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 09:59

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi dağlık arazi kesiminde, dün gece bölücü teröristler tarafından güvenlik güçlerine açılan taciz ateşi sonucu 2 asker şehit oldu.

Haberin Devamı

Şemdinli'nin dağlık arazi kesiminde terör örgütü PKK üyelerince, bölgede arazi tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine ateş açıldı.

İlk ateşte, 1 asker şehit oldu. Yaralanan 3 asker de helikopterle Asker Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan 1 uzman çavuş, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nin Habeşti Yaylası’nda PKK’lı teröristlerce açılan taciz ateşinde Amasyalı uzman Çavuş Erkan Ayaz ile Samsunlu Er Selman Özay’ın şehit oldukları belirtildi. Şehitler Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenecek törenin ardından memleketlerine uğurlanacak.

ROKETATARLA DA ATEŞ AÇTILAR

Bu arada, Habeşti Yaylası'nda konuşlanan askeri birliğe teröristlerin taciz saldırısı sırasında, otomatik tüfeklerin yanı sıra roketatar da kullandıkları belirtildi. Irak sınırına 20 kilometre mesafedeki Habeşti Yaylası'nda güvenlik kuvvetlerinin karşı ateşi üzerine teröristler kaçtı.

Haberin Devamı

2 Mehmetçiği şehit eden teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyonlar geniş kapsamlı olarak sürdürülüyor. Operasyonlara kobra tipi helikopterlerin destek verdiği bildirilirken, bölgeye ayrıca özel eğitimli komandoların da sevk edildi.

5,5 AYLIK ASKERDİ

Şemdinli'nin dağlık arazi kesiminde terör örgütü PKK üyelerince, bölgede arazi tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu şehit olan er Selman Özay'ın Samsun'daki baba evinde büyük acı yaşanıyor.

Aileye acı haberi askeri yetkililerin vermesinin ardından evde bulunanları yakınları teskin etmeye çalışırken, baba Rahim Özay “Ben de orada askerlik yaptım, nasip onaymış. 5,5 aylık askerdi” dedi.

“Barışa darbe vuranlar utansın. Bu şehitler geldikçe onlar evlerinde vicdan rahatlığıyla uyuyabiliyor mu çok merak ediyorum” diyen baba Rahim Özay, şunları kaydetti:

“Önceki akşam telefonla görüştük. Ben de 1985 yılında Şemdinli'deydim. Ben de orada askerlik yaptım. Nasip bana değil onaymış, takdir-i ilahi. Bu ülke bizim ülkemiz, kendi insanımızı kendi insanımızla çatıştırıyoruz. Böyle dışardan bir sürü güçler var ki bunları yönlendiriyor. Bu yönlendirme neticesinde de gördüğünüz gibi bu evlere ateş düşüyor. Barış ve demokrasiye inanmış gibi görünen insanların vicdanları rahat uyuyabiliyorsa ne mutlu onlara. Ben inanıyorum ki, onların vicdanı rahat olmayacak. Devletimiz sağ olsun.”

Haberin Devamı

Anne Kadriye ve kardeşi Ahmet şehidin ardından gözyaşı dökerken, kadın subaylar ve sağlık personeli fenalık geçiren anneye müdahalede bulundu.

Şehit eri son olarak 2,5 ay önce dağıtım iznine geldiğinde gördüklerini belirten aile kendisiyle 2 gün önce telefonla görüştüklerini anlattı.

Olayın duyulmasının ardından ailenin yaşadığı binaya Türk bayrakları asılırken, komşuları da Adalet Mahallesi'ndeki evin önünde toplandı.

Bekar ve 2 kardeşi olan Selman Özay'ın vatani görevi öncesinde pazarlama yapan babasına yardımcı olarak sürücülük yaptığı öğrenildi. Şehit erin aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinde öğrenim gördüğü belirtildi.

Haberin Devamı

HAKKARİ'YE GEÇİCİ GÖREVLE GİTMİŞTİ

/images/100/0x0/55ea2ab2f018fbb8f86f42e7
Şemdinli'nin dağlık arazi kesiminde terör örgütü PKK üyelerince, bölgede arazi tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu şahit olan uzman Çavuş Erkan Ayaz'ın (33) Suluova ilçesindeki baba evinde büyük üzüntü hakim.

Aileye acı haberin ulaşmasının ardından şehidin kız kardeşi Emel ve diğer yakınlarını taziyeye gelenler teskin etti.

Geçen hafta erkek kardeşi Emre'nin düğünü için Amasya'ya geldiği öğrenilen şehidin, dönüşünde babası Enver Ayaz (63) ile annesi Rahime Ayaz'ı da evinin bulunduğu Malatya'ya götürdüğü ve anne-babanın bir haftadır Malatya'da oldukları öğrenildi. Şehidin kız kardeşi Emel, “Ruhu şad olsun” diyerek ağlarken, “Diyecek bir şey bulamıyorum. Geçen hafta gelmişti, yol telaşından fazla konuşamamıştık' dedi.

Haberin Devamı

Evli ve bir çocuk babası olduğu belirtilen şehidin 3 kardeşi daha bulunuyor.

12 yıldır görev yaptığı belirtilen şehit uzman çavuşun eşi Özlem ile kızı Benan'ın (4) halen Malatya'da yaşadığı, şehit askerin de geçici görevle Malatya'dan Hakkari'ye gittiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!