Hakkari yine karıştı

Güncelleme Tarihi:

Hakkari yine karıştı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 14, 2011 12:50

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde izinsiz gösteri yapan gruba polis müdahale etti. Polis, göstercileri dağıtmak için gözyaşartıcı gaz bombası ve basınçlı su ile müdahele etti. 4 göstericinin gözaltına alındığı ilçede olaylar devam ediyor.

Haberin Devamı

OLAYLARDAN FOTOÄžRAFLAR

YÜKSEKOVA’DA GERGİNLİK

Öcalan için kepenk kapatma eyleminin yapıldığı Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde öğle saatlerinde Cengiz Topel Caddesi üzerinde bir grup toplandı. Göstericiler, bugün de yola barikat kurup ateş yaktı. Öcalan lehine slogan atıp Şemdinli yoluna doğru yürümek isteyen kalabalık gruba izin vermeyen polis, göstercileri dağıtmak için gözyaşartıcı gaz bombası ve basınçlı su ile müdahele etti. 4 göstericinin gözaltına alındığı ilçede olaylar devam ediyor.

"HAKKARÄ° DE KARIÅžTI"  Â

Yüksekova İlçesi’nde olaylar devam ederken, Hakkari’de de kalabalık Bulvar Caddesi’nde toplantı. 15 Şubat ile ilgili basın açıklaması yapmak üzere yürüyüş yapan gruba polis müdahale etti. Basın açıklaması için toplanan yaklaşık 2 bin kişi, Belediye önüne doğru yürümek istedi. Ancak, polis grubun dağılmaları isteyerek yürümesine izin vermedi. Bu sırada polis gözyaşartıcı bomba ve tazikli su kullanırken, göstericiler ise taş atarak karşılık verdi.

Haberin Devamı

Kent merkezinde mahalle aralarına dağılan gruplar ile polisler arasında gerginlik sürerken, BDP’li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP İl Başkanı Orhan Koparan’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişi ise Belediye önünde basın açıklaması yaptı. Yapılan Basın açıklamasında konuşan İl Başkanı Koparan, polisin tavrını eleştirdi. Kaporan, yapılan yürüyüşe polisin sert müdahalede bulunduğunu, bu tavrı kınadıklarını belirterek, "Başbakan Mısır halkına demokrasi istiyor. Kendi halkına ise demokrasi istemiyor. Önce kendi halkına, Hakkari’deki halka demokrasi istesin. Bugüne kadar Kürt halkı hep zülüm gördü. Baskı, inkar ve imha politikalarına rağmen boyun eğmedi. bundan sonra da boyun eğmeyecektir. Basın açıklaması bile henüz yapılmadan Polislerin bu şekilde sert müdahalede bulunması kınıyoruz" dedi.

OLAYLARDA 26 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öğle saatlerinde başlayan olaylar devam ederken, Hakkari’de 14, Yüksekova İlçesi’nde gözaltına alınanların sayısı 12’ye çıktı.

Hakkari’nin Pehlivan Mahallesi’nde atılan gözyaşartıcı bombalara ait kovanlardan 60 yaşındaki Esma Yorulmaz, 55 yaşındaki Salih Abi ile 25 yaşındaki Süleyman Bayram’ın yaralandığı öne sürüldü. 3 yaralı Hakkari Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Bu arada, Hakkari’nin Keklikpınar Mahallesi’nde ise yollara barikat kuran göstericilerin geçen araçları durdurararak, içindekilerden kimlik sordukları gözlendi. Sayıları 40 kadar olan göstericilere polis müdahalede bulundu. Sokak aralarına dağılan göstericiler ise polise hava fişek ve molotof kokteyli atarak karşılık verdi. Polisle göstericiler arasında mahale ve sokak aralarında zaman zaman kovalamaca oldu. Olayların yaşandığı Hakkari ve Yüksekova’da alınan güvenlik önlemleri de artırıldı.

GÜNEYDOĞU’DA ’15 ŞUBAT GERGİNLİĞİ’

BÖLÜCÜBAŞI Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilişinin 12’nci yıl dönümü nedeniyle Şırnak’ın Cizre İlçesi ile Siirt’te gösteriler yapıldı. Cizre’de yasadışı gösteri yapan bir grup ile polis arasında çatışma yaşanırken, Siirt’te 4 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

CÄ°ZRE YÄ°NE KARIÅžTI

Öcalan gerginliği nedeniyle Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde yasadışı gösteri yapmak isteyen bir grup ile güvenlik güçleri arasında arbete çıktı. Göstericiler İdil ilçe karayolunu trafiğe kapatarak, polise molotof kokteylli ve havai fişeklerle saldırdı. Polis bunlara basınçlı su ve gaz bombalarıyla karşılık verdi. Kısa süre trafiğe kapalı kalan İdil Karayolu, güvenlik güçlerinin müdalesi ile ulaşıma açılırken, yasa dışı gösteri yapmaya çalışan gruplar, Cudi ile Nur Mahallesi’ndeki ara sokaklarına kaçtı. Güvenlik güçleri ile göstericiler arasındaki çatışmalar, mahalle arasındaki sokaklarda akşama kadar sürdü. Bu arada göstericiler ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmanın sürdüğü sırada Cizre Tank Taburu’ndan çıkan tanklar alanda eğitim yaptı.

Haberin Devamı

SİİRT’TEKİ GÖSTERİLERDE 4 KİŞİ TUTUKLANDI

Öcalan’ın 15 Şubat 1999 tarihinde yakalanarak Türkiye’ye getirilmesinin yıl dönümü nedeniyle BDP’liler tarafından Siirt’te yürüyüş düzenlendi. Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan yürüyüşe BDP İl Başkanı Faruk Sağlam, Kurtalan İlçesi’nin BDP’li Belediye Başkanı Nejat Yılmaz’ın da bulunduğu kalabalık grup, Eğitim Sen binasına kadar yürüdü. Yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüş sonrası Eğitim Sen binası önünde yapılan basın açıklaması ardından, PKK ve Öcalan lehine slogan atılmaya başlandı. Bunun üzerine grup içerisinde bulunan 4 kişi, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!