Hakkari ve Şırnak'ta çatışma

Güncelleme Tarihi:

Hakkari ve Şırnakta çatışma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 19:59

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi’nin Güzelkonak Köyü’nde bulunan Güzelkonak Jandarma Karakolu'na PKK’lı teröristlerce taciz ateşi açıldı. Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Büyük Kato Dağı'nda ise devriye görevi yapan askeri araçlar, PKK'lıların roketatar ve uzun namlulu silahlı saldırısına uğradı. Her iki olayda da askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmalar devam ediyor.

Haberin Devamı

Şemdinli-Yüksekova Karayolu üzerinde bulunan ve Şemdinli'ye 20 kilometre uzaklıktaki Güzelkonak Jandarma Karakolu'na saat 19.45 sıralarında bir grup PKK’lı tarafından ateş açıldı. Töreristlerin açtığı ateşe, güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Bölgede silah sesleri bir saati aşkın süre devam etti, teröristlerin bulunduğu bölgeler yaylım ateşini tutuldu.

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, jandarma karakoluna uzaktan taciz ateşi açıldığını, herhangi bir can kaybı ve yaralının olmadığını söyledi. Vali Alimoğlu, bölgede operasyonların sürdürüldüğünü bildirdi. 

BAKAN ŞAHİN: GEREĞİ YAPILIR

YÜKSEKOVA'DA SİLAH SESLERİ POLİSİ ALARMA GEÇİRDİ

KATO'DA ASKERİ ARACA SALDIRI

Beytüşşebap yakınlarındaki Büyük Kato Dağı Sinekli Meydan mevkiinde devriye görevi yapan kirpi denilen zırhlı araçlar, saat 19.00 sıralarında, teröristlerin roketatarlı ve uzun namlulu silahlı saldırısına uğradı. Zırhlı araçta bulunan askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yaklaşık 20 dakika süren çatışma bölgesine, havadan skorsky tipi helikopterlerle takviye birlikler gönderildi. Havanın kararmasıyla birlikte sarp kayalık ve ormanlık alana kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla havadan ve karadan operasyon başlatıldı. Çatışmada, ölen yada yaralananların olup olmadığı belirtilmedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!