Hakkari, BDP binasının açılışından sonra karıştı

Güncelleme Tarihi:

Hakkari, BDP binasının açılışından sonra karıştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 18:29

Hakkari'de BDP İl Binası'nın açılışı ardından Altay Caddesi'nde slogan atan yaklaşık 1000 kişilik grup, izinsiz yürüyüş yapmaya başladı. Uyarılara rağmen grupta bulunanlar yürüyüşlerini sürdürünce, polis göz yaşırtıcı bomba ve basınçlı su kullanarak göstericileri dağıtmaya çalıştı. Terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan grup bir banka ve resmi binayı taşladı.

Haberin Devamı

HAKKARİ'DE SOKAKLAR SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

OLAY ANINDAN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Hakkari Valiliği'ne ait olan Jandarma eski Komutanlığı binası, bir kişiye 5 yıllığına kiralandı. Bu kişi de binayı 1 yıllığına BDP'ye kiraya verdi. BDP'nin bugün yapılan açılışına BDP'ye geçen Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, İl Başkanı M.Sıddık Akış ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Hamit Geylani yaptığı Kürtçe ve Türkçe konuşmasında AK Parti'nin ‘açılım' adını verdiği süreci ve PKK'nın Türkiye'deki sivil yapılanması KCK'ya yönelik operasyonu eleştirdi. Geylani, 25 yıldan bu yana ülkede inkar ve imha politikaları izlendiğini, bunların yarar getirmediğini söyledi. İl Başkanı M.Sıddık Akış da Kürtçe konuşmasında KCK operasyonu ve tutuklama kararlarını eleştirirken bunların Kürtler'i asla yıldırmayacağını anlattı.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından BDP'lilerin de uyarısı üzerine açılışa katılanlar dağılmaya başladı. Ancak açılışa katılan bir grup Altay Caddesi üzerinde yürüyüş yapıp terör örgütü ve bölücübaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atınca polis dağılmaları yolunda uyarıda bulundu. Yürüyüşün sürmesi üzerine ekipler gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak grubu dağıtmak istedi. Yürüyüşe katılanlar zırhlı araçlara taş atmaya başladı. Bu arada caddede bulunan bir banka ve TEDAŞ'a ait bina da taşlandı. BDP'lilerin uyarması üzerine grup buradan uzaklaşırken ara sokaklara dağıldı. Polis göstericileri basınçlı su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak dağıtmaya çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!