Hakkâri’de bayram

Güncelleme Tarihi:

Hakkâri’de bayram
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2012 00:00

Hakkari’de önceki akşam taşlı saldırıya uğrayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Hacı Abdurrahman Camisi’nde bayram namazını kıldıktan sonra Vali Konağı’nda kahvaltı yaptı.

Bakan Şahin, kahvaltıdan sonra polisevi bahçesinde düzenlenen bayramlaşma  törenine katılarak buradaki polis ve eşlerinin bayramını kutladı. Şahin, burada yaptığı konuşmada, İslam dünyasının Ramazan bayramını  idrak ettiğini hatırlatarak, Hakkârililerle bayrama diğer illerden önce kavuştuklarını söyledi. Hakkâri halkı, kamu görevlileri ve güvenlik güçleriyle bayramın sevincini, huzurunu birlikte yaşadıklarını ifade eden Şahin, şöyle konuştu: “İlk olarak bayram namazını kıldığımız cami cemaatiyle bayramlaştık.  Daha sonra valilik personeliyle bayramlaşmamız oldu. Şimdi ise İl Emniyet  Müdürlüğümüzün bu mekanında görev başında olmayan arkadaşlarımızdan gelebilen siz  değerli arkadaşlarla birlikte bayramlaşıyoruz. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi  Hakkâri’de de bayram güzel. Bu güzel bayram inşallah hepimiz için mutluluğa  vesile olacak, ülkemizin huzuruna, milletimizin esenliğine ve güvenliğine katkı  sağlayan bir bayram olarak gerçekleşir. Bunu temenni ediyor ve buna da gönülden inanıyoruz.”
Daha sonra İl Jandarma Komutanlığı’na geçerek askerlerle bayramlaşan Şahin ve beraberindekiler, ardından helikopterle Şemdinli’ye geçerek Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Derecik Beldesi’ne gitti. İlk olarak 2’nci Hudut Tabur Komutanlığı’ndaki askerlerle bayramlaşan Bakan Şahin, buradan Derecik beldesi AK Partili Belediye Başkanı Husret Dinç’i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Görüşmenin ardından Belediye Başkanı Husret Dinç’in evinde öğle yemeği yiyen Bakan Şahin, helikopterle Van’a döndü. Şahin için Hakkâri’de yoğun güvenlik önlemleri alındı.                    
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!