Hakimle tartışan öğretim görevlisi tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Hakimle tartışan öğretim görevlisi tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2011 13:10

Rize'nin Pazar ilçesinde, babasının bir işi için gittiği adliyede hakimle tartışan Rize Üniversitesi Fındıklı Meslek Yüksek Okulunda öğretim görevlisi olan Bilal Bekar, hakimin şikayetçi olması üzerine tutuklandı.

Haberin Devamı

Babasının bir davada yargılanıp beraat etmesi üzerine Pazar Adliyesine giden Bilal Bekar (30), Asliye Ceza Mahkemesi Kalemine giderek babasının yargılandığı dava kapsamında el konulan av tüfeğini almak için ne yapması gerektiğini sordu.

Bu sırada Kalemde bir davanın kararını yazdırmakta olan Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi M.B, Bekar'dan oturmamasını, ayakta beklemesini istedi. Bunun üzerine hakim M.B. ile öğretim görevlisi Bekar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine hakim M.B, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla Bekar'dan şikayetçi oldu.

Pazar Sulh Ceza Mahkemesinde Bekar'ın tutuklanması istemiyle dava açıldı. Görülen davada mahkeme, tutuklama istemini reddetti. Bunun üzerine savcılık, Rize Ağır Ceza Mahkemesinde karara itiraz etti. Rize Ağır Ceza Mahkemesi de isteği yerinde bularak Bekar'ın tutuklanmasına karar verdi. Bekar, karar gereğince tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bekar'ın avukatı olan Rize Baro Başkanı Ateş Hatinoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkilinin tartıştığı hakim M.B. ile ilgili olmayan bir konu için adliyeye gittiğini belirterek, “Hakim, müvekkilimin kalemde oturmasından rahatsız olmuş. Ayağa kalkmasını söylemiş. Müvekkilim, kendisine bu şekilde davranmaya hakkı olmadığını söylemiş” dedi.

Tartışmanın bir davayla ilgili veya M.B'nin hakimlik göreviyle ilgili olmadığını ifade eden Hatinoğlu, verilen tutuklama kararının haksız olduğunu, bu nedenle Trabzon Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklamaya itiraz ettiklerini kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!