Hakimi tanımayan 2 polise 1'er yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Hakimi tanımayan 2 polise 1er yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2001 07:55

Otomobiliyle adliye otoparkına girmek isteyen hakim Orhan Sezgin'i tanımayan iki polis bir hafta hapis yattı, iki yıl yargılandı, 1'er yıl hapis yedi.

Fatih Adliyesi'nde görevli polis memurları Recep Memiş ve Mehmet Bakırtaş otomobiliyle adliyenin otoparkına girmek isteyen Fatih 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Orhan Sezgin'i tanımayınca başlarına olmadık işler açıldı. Sezgin'in adliye otoparkına girmesini engelleyince, hakime hakaret, görevi suiistimalden tutuklanan, 1 hafta hapis yatan polislerin yargılaması 2 yıl sürdü, dava sonunda da 1'er yıl hapis geldi.

Olay, 19 Ekim 1999'da yaşandı. Özel otomobiliyle adliyeye gelen hakim Sezgin'i tanımayan polisler, aynı gün suçüstü hükümlerine göre jet hızıyla tutuklandılar. 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Şikayetçi olan Hakim Orhan Sezgin, ‘‘Otoparka girmeye çalışırken bir polis el kol hareketleri yaparak beni durdurup,‘Nereye gidiyorsunuz?' dedi. Bu sırada adliye görevlilerinden Aydın Ağca yanımıza gelerek benim hakim olduğumu söyledi. Polis bana, ‘Hakimsen hakimsin. Karşında hazırolda mı duracağız' dedi. Diğer polis memuru da bağırıp çağırdı. Kendisine düzgün konuşmasını ve kolumu bırakmasını söyledim’’ diyerek suç duyurusunda bulundu. Polisler ise hakimi tanımadıklarını, ama hakeret etmediklerini söylediler.

2 polis, 1 hafta tutuklu kaldıktan sonra 50'şer milyon lira kefaletle serbest bırakıldı. 2 yıl süren yargılamada, dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Atilla Çınar'ın Hakim Sezgin'le yaptığı görüşme de sonuçsuz kaldı. Dava nihayet sonuçlandı ve Fatih 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi Recep Memiş'i 1 yıl hapis ve 1 yıl memuriyetten men, Mehmet Bakırkaş'ı da 1 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!