Hakim Kayan'a 'takip' iddiası

Güncelleme Tarihi:

Hakim Kayana takip iddiası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2009 13:34

ANKARA Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda 5 gündür arama yapan Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Kadir Kayan’ın ‘takip edildiği’ ihbarı üzerine polislerce aranan iki araçtan askeri personel çıktı. 7 askeri personel savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Merkez Komutanlığı’na götürülen askerlerin bir başka görevde oldukları ve olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı belirtildi.

Bu sabah Seferberlik Bölge Komutanlığı'ndaki aramaları yaptıktan sonra ayrılan hakim Kadir Kayan'ın takip edildiği ihbarıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sivil plakalı bir aracı Uğur Mumcu Caddesi üzerinde durdurdu. İçinde 3 kişi bulunan araç, polislerce aranmak istendi. Ancak bu kişilerin askeri personel olduklarını söylemesi ve askeri kimlik göstermeleri üzerine durum, Merkez Komutanlığı’na bildirildi. Sivil giyimli askeri personel oldukları belirtilen 3 kişi, araçla birlikte Merkez Komutanlığı’na götürüldü.

Bir süre sonra hakim Kadir Kayhan'ı takip etitği ileri sürülen ve bu kez askeri plakalı olan ikinci araç da Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Mamak Caddesi’nde durduruldu. Polisin arama yapmak istemesi üzerine araçtaki sivil giyimli 4 kişi, askeri personel olduklarını söyleyerek askeri kimliklerini gösterdi. Durumun Merkez Komutanlığı’na bildirilmesi üzerine araç ve içindeki 4 kişi, gelen askeri görevliler tarafından Merkez Komutanlığı’na götürüldü.

Merkez Komutanlığı'na götürülen her iki araçtaki askerlerin başka bir görevde oldukları, hakim Kadir Kayhan'ı takip ettikleri ihbarının yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

SERBEST BIRAKILDILAR

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Kadir Kayan'ın “takip edildiği” ihbarı üzerine polislerce durdurulan iki araçtaki 7 askeri personel, Cumhuriyet Savcısına ifade vermelerinin ardından serbest bırakıldı.

Polis tarafından durdurulan araçlardaki 1'i uzman çavuş, 6'sı er olan askeri personel, Merkez Komutanlığına götürüldü.

Özel yetkili Cumhuriyet Savcısının burada ifadelerini aldığı personel serbest bırakıldı.

Çankaya'da durdurulan araçtaki, biri uzman çavuş olan 3 personelin bir kuvvet komutanının konutunda görevli olduğu ve alışveriş yaptıkları bildirildi.

Diğer araçtaki 4 personelin ise üst düzey bir komutanın konutundaki tadilat çalışmasının ardından birliğine dönmekte olduğu sırada polis tarafından durdurulduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

 
 
 


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!