Hakim, avukat için kalem kırdı

Güncelleme Tarihi:

Hakim, avukat için kalem kırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 18:35

İSTANBUL'da eşini ve iki kızını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan avukat Mahmut Bulut, üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanık hakkında hükmü açıklayan hakim, kalemini kırdı.

Bağcılar’da 24 Eylül 2007 günü Asuman Bulut ile kızı Zeynep Sena (4) iki kurşunla, diğer kızı Beyza (6) ise üç kurşunla öldürüldü. Kızların babası ve Asuman Bulut’un eşi Mahmut Bulut ise göğsünden ve kafasından yaralanmış olarak bulundu. Kullanılan silah ise Mahmut Bulut’un ruhsatlı tabancasıydı. Tabancada parmak izi bulunamadı. Gözaltına alınan Mahmut Bulut, hastanedeki tedavisinden sonra Bakırköy Adliyesi'ne çıkarıldı. Nöbetçi mahkeme Mahmut Bulut'u tutukladı.

BERAATİNİ İSTEDİ

Soruşturma sonunda Mahmut Bulut hakkında, eşini ve kızını öldürdüğü iddiasıyla üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Mahmut Bulut hiç konuşmadı. Sürekli elleri kafasında duran Bulut, bugünkü karar duruşmasında savunmasını şöyle yaptı:
“Bir söz vardır. Balık baştan kokar. Bu davada da soruşturmayı yürüten savcı olay yerine gitmeden iddianameyi hazırlamıştır. Davaya giren savcı verdiği mütaalasında dosyayı hiç okumadığı bellidir. Şansıma dosyayı bilmeyen ve okumayan bir savcı bana denk geldi. Sadece bir dakika durup düşünün empati kurun. 'Ya bu adam bu suçu işlemediyse' diye. Kimse kendi vicdanının sorgusundan kurtulamaz. Ama benim vicdanım rahat. 816 gündür tutukluyum. Ben çocuklarıma dünyayı değişmem. Ve ben onların katili olarak şu an karşınızdayım. Sizler de anne babasınız, eşsiniz. Hakikaten ciğerim yandığı için söylüyorum. İnşallah beni anlamayanların başına Allah aynısını verir. Beni anlarlar.”

Savcı da "Kardeşim sen niye bana bela okuyorsun. Senin başına gelen iyi bir şey mi ki benim de başıma gelsin" dedi. Yaşanan olay üzerine hakim Mahmut Bulut'a son sözünü sordu. Mahmut Bulut da “Suçsuzum beraatimi istiyorum” dedi.

MAHKEME “KATLİAM” DEDİ

Mahkeme heyeti Mahmut Bulut'u eşi Asuman Bulut’u, kızı Zeynep Sena Bulut’u ve Beyza Bulut’u katliam niteliğinde öldürdüğüne kanaat getirerek üç ayrı defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını çarptırdı. Heyet ayrıca Mahmut Bulut’un duruşmalarda mahkeme heyeti ve mahkeme savcısı Mehmet Çoban’a gösterdiği davranış ve tutum nedeniyle hiçbir indirim uygulamadı.

Mahkeme Başkanı Yakup Kukul kararı okuduktan sonra elindeki kalemi kırdı. Duruşma çıkışı Mahmut Bulut’un yakınları ve ölen Asuman Bulut’un akrabaları adliyede birbirine girdi. Tarafları polisler ayırdı. Mahmut Bulut'un, olaydan bir ay önce sevgilisi olduğu iddia edilen avukat N.G’nin arabasını kundakladığı gerekçesiyle açılan davası ise, İzmir Adliyesi'nde devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!