Hakem Deda ’ofsayta düştü’

Güncelleme Tarihi:

Hakem Deda ’ofsayta düştü’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2007 02:09

Süper Lig hakemi Cem Deda, polisin büyük bir ilaç yolsuzluğunu açığa çıkarmaya çalıştığı operasyonda, bambaşka bir konuda dinlemeye takıldı. Süper Lig’in 24 yaşındaki en genç hakemi ve eski hakem Sadık Deda’nın oğlu Cem Deda, takibe alınan bir ilaç mümessilinden babası ve kendi için "sahte rapor" talep etti.

SÜPER Ligin en genç hakemi Cem Deda’nın 28 Mart ile 20 Haziran arasındaki 10 ayrı telefon görüşmesi, bir ilaç yolsuzluğu soruşturma dosyasına delil olarak konuldu. Telefon görüşmelerinde Cem Deda, ilaç mümessili T.Ö’nün telefonunun dinlendiğinden habersiz, maça çıkmamak için doktordan rapor alınması talebinde

bulunuyor. Raporun en fazla 9 günlük olmasını isteyen Cem Deda, 10 günlük olursa Burdur’daki resmi maça çıkamayacağını anlatıyor. T.Ö’nün "Buna para vereceğiz ha" demesi üzerine de Cem Deda onay veriyor. Bir süre sonra T.Ö. yine telefonda rapor işini hallettiğini söylüyor.

Yine T.Ö. ile yapılan bir başka görüşmede hakem Cem Deda, bir dönem Türkiye Futbol Federasyonu Akdeniz Bölge Temsilciliği de yapan babası Sadık Deda’ya, 60 yaşında olması nedeniyle maçlarda gözlemcilik görevi üstlenebilmesi için "Seyahat engeli yoktur" raporu almak istiyor.

Savcılık, Cem Deda ile T.Ö. arasındaki sahte rapor konuşmalarıyla ilgili uzmanlardan görüş isteyecek. Soruşturma tamamlandıktan sonra Cem Deda ve babası Sadık Deda’nın da "sanık" olarak davada yargılanmasının gündeme gelebileceği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!