Hakarete Merkel'li örnek

Güncelleme Tarihi:

Hakarete Merkelli örnek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 22:53

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Almanya’da Başbakan Angela Merkel’e sosyal medya üzerinden hakaret edenlerin 2.5 yıl mahkûmiyet aldığını belirterek, “Ülkemizde olay tam tersine, buralarda ise istedikleri gibi hakaret edebilecekler” dedi.

Haberin Devamı

Kamuoyunda 4.5G olarak bilinen IMT Advanced yetkilendirme töreninde konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

GEÇİCİ BİR SÜREÇ

“Türkiye ciddi sıkıntılarla karşı karşıya. Benim inancım, bu geçici bir süreç. Ama aynı zamanda Türkiye büyük projelerin hayata geçirilmeye devam ettiği, önemli hizmetlerin başarıyla yürütüldüğü, demokrasi ve ekonomisi güçlü bir ülkedir. Gündemi işgal eden sorunlar tüm bölgenin, Avrupa’nın, dünyanın sıkıntılarıdır. Bulunduğumuz coğrafya ve tarihi sorumluluk itibariyle yaşanan hadiseler elbette bizi herkesten fazla ilgilendiriyor. Paralel devlet yapılanması ihanetiyle ve son dönemde terör örgütleriyle uğraşırken hedeflerimizi, projelerimizi bir kenara bırakmıyoruz. Almanya’da sosyal medya üzerinden yürütülen Merkel’e yönelik hakaret ve bunun neticesinde 2.5 yıl mahkûmiyet oldu, yargı seri şekilde neticelendirdi. Ülkemizde olay tam aksi, tam tersine. Buralarda ise istedikleri gibi hakaret edebilecekler. Gerek siyasetin içerisinde bulunanlar gerekse meslektaşları tarafından takdir edilecekler.”

Haberin Devamı

1 YILDA 44 TUTUKLAMA

Bu arada son bir yılda TCK’nın 299. maddesindeki “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 44 kişinin tutuklandığı belirlendi. Hürriyet’in Adalet Bakanlığı’ndan aldığı bilgiye göre, Erdoğan’ın seçildiği Ağustos 2014’ten bu yana 1300 dosyada kovuşturma izni istendi. Bakanlık  862’sine kovuşturma izni verirken, 30’una vermedi. 408 dosyayla ilgili süreç devam ediyor. Bakanlık kaynakları, bu süreçte tutuklananların toplam sayısının 44 olduğunu, bazılarının salıverildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanına hakaret suçu TCK’nın 299. maddesinde düzenleniyor ve 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. Suçun alenen işlenmesi hâlinde, verilecek ceza altıda biri oranında artırılıyor. Resen veya şikâyet üzerine soruşturma yapılıyor. Ancak, bu suçtan dava açılması yani kovuşturma yapılması Adalet Bakanı’nın iznine bağlı. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından şikâyet üzerine yüzlerce işlem yapıldı. Konya’da Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddiasıyla 16 yaşındaki liseli  M.E.A’nın tutuklanmasıyla bu suç gündeme taşındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!