Hakaret karikatürü kullanmadık amaçları Kadıköy’ü karalamak

Güncelleme Tarihi:

Hakaret karikatürü kullanmadık amaçları Kadıköy’ü karalamak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2015 01:41

KADIKÖY’de ücretsiz dağıtılan ‘Gazete Kadıköy’de, Fransa’daki Charlie Hebdo saldırısı sonrası yayınlanan bir fotoğraf ve karikatür, gazetenin sahibi Kadıköy Belediyesi’ni hedef tahtasına oturttu. Bazı İslami siteler fotoğraf ve karikatürü buzlayarak gazetede Hz. Muhammed’e hakaret edildiği izlenimi yaratan yayınlar yaparken, sosyal medyada “Kadıköy Belediyesi’ni lanetliyoruz” hashtag’i açıldı.

Haberin Devamı

Gazetenin dağıtılmasının üzerinden 15 gün geçtikten sonra başlatılan kampanyanın kendilerini şaşırttığını söyleyen Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Bu fotoğraf da karikatür de Hz. Muhammed’le ilgili değil. Ayrıca bizimle aynı dönemde, aralarında bazı İslami sitelerin de bulunduğu birçok yerde yayınlanmış bir fotoğraf. 15 gün sonra bu kez fotoğraf ve karikatürün üzerini buzlayarak, Hz. Muhammed’e hakaret edildiği algısı oluşturan haberler yapılmasına bir anlam veremedik. Yapmadığımız bir şeyden dolayı çirkin bir ithamla karşı karşıyayız. Son 3 gündür belediye telefonları aranarak personelimiz huzursuz ediliyor. Gazete Kadıköy’ün 16 Ocak tarihli sayısında Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırı Kadıköylü karikatüristlerin görüşleri alınarak değerlendirildi ve kınandı. Haberde ünlü karikatürist Carlos Latuff tarafından, öldürülen karikatürist Charbonnier’yi anma amacıyla çizdiği bir karikatür ile Charbonnier’nin bir fotoğrafı kullanıldı. Charbonnier fotoğrafta elinde derginin bir sayısını tutuyor. Dergi kapağında da bir Musevi’nin ittiği tekerlekli sandalyeye oturmuş bir Müslüman görünüyor.
Planlı BİR kampanya
Haberde kesinlikle Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed’e hakaret içeren karikatürlerinden biri kullanılmış değil. Kullanılan görsellerin gazetenin dağıtımından 15 gün sonra ‘Hz. Muhammed’e hakaret ettiler’ şeklinde haberlerle kampanyaya dönüştürülmesi tamamen planlıdır ve siyasi manipülasyon amaçlıdır. Kadıköy Belediyesi olarak milli ve dini değerlerimize gösterdiğimiz hassasiyetin tartışmaya açılması dahi inciticidir. Kadıköy ilçesi uzun süredir CHP’li belediyece yönetiliyor ve belediye başarılı olduğu için böyle bir karalama kampanyasının hedefi oldu. Yanlı yayınlara karşı hukuki süreci başlattık. Tekzip edilmediği taktirde dava açacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!