Hain saldırıya vatandaşlardan tepkiler

Güncelleme Tarihi:

Hain saldırıya vatandaşlardan tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 17:17

Dün gece PKK'nin hain saldırısı sonucunda 11 askerimizin şehit edilerek 16 askerimizin yaralanmasına yurdun çeşitli yerlerinden vatandaşlardan tepkiler gelmeye başladı.

Haberin Devamı

GAZETE SAHİBİNDEN ARABASINA PANKART

ESKİŞEHİR’de haftalık yayınlanan yerel Porsuk Gazetesi’nin sahibi Ali Akyüz, Hakkari’de 11 askerin şehit edilmesini minibüsüne pankart ve Türk Bayrağı asarak tepki gösterdi. Akyüz, minibüsüyle ‘Türkiyem’ şarkısını çalarak dolaştı.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 8 askerin PKK’lı teröristler tarafından, 2 askerin de mayın patlaması sonucunda şehit olmasına Eskişehirli gazeteci Ali Akyüz tepki gösterdi. Akyüz, 26 TK 061 plakalı minibüsüne ‘Sen ne zaman tepki vereceksin? Evladın, kardeşin, eşin şehit olduğu zaman mı?’ yazılı pankart ve Türk Bayrağı astı. Akyüz, minibüsüyle ‘Türkiyem’ şarkısını çalarak kent merkezindeki cadde ve sokaklarda tur attı.

Teröre karşı herkesin tepki göstermesi gerektiğini ifade eden yerel gazete sahibi Ali Akyüz, “Bu kanın durması için ne gerekiyorsa yapılması lazım” dedi.

TERÖRE ÇIPLAK PROTESTO

Eskişehir'de bir kişi, Hakkari'de 8 askerin terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği saldırıda şehit olmasını Atatürk anıtı önünde soyunarak protesto etti.

Haberin Devamı

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ahmet B. (46) terör örgütü PKK'nın Hakkari'de gerçekleştirdiği saldırıda 8 askerin şehit olduğunu öğrendi. Bunun üzerine A.B, Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın önüne giderek soyundu. A.B, hükümetin açılım politikalarının vatandaş zarar verdiğini iddia etti.

Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından ekip otosuna bindirilen A.B, daha sonra 112 Acil Servis ekipleri tarafından Devlet Hastanesine götürüldü.

AÇILŞTAKİ KONSER İPTAL EDİLDİ

KAYSERİ Valisi Mevlüt Bilici'nin de katıldığı şirket açılışında, Hakkari'de 10 askerin şehit olması nedeniyle mini konser iptal edildi, şehitler için dua okundu.

Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, eski milletvekili Sevgi Esen, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ve çok sayıda davetlinin bulunduğu reklam şirketi açılışında Vali Mevlüt Bilici, Hakkari'de 10 askerin şehit olduğunu hatırlattı. Vali Bilici, “Acımız sonsuz. Kederli ailelerine ve milletimize sabır diliyorum” dedi. Şirket sahipleri de bu nedenle mini konseri iptal ettiklerini belirterek, “Acılı bir gündeyiz” diye konuştu. Açılışta imam dua etti. İmam “Allahım, Mehmetçiğe kurşun sıkan teröristleri yok et. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun” deyince açılışa katılanlar ‘amin’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!