Hain saldırıya art arda tepkiler

Güncelleme Tarihi:

Hain saldırıya art arda tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2019 17:34

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu çalışanlarına yönelik hain saldırıya art arda tepkiler geldi.

Haberin Devamı

Önemli isimler Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğundaki görevlinin şehit edilmesiyle ilgili açıklamalarda ve paylaşımlarda bulundu. İşte o tepkiler...

MUSTAFA ŞENTOP: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda çalışan Türk diplomatın şehit edildiği saldırıya gereken cevabın en kısa sürede verileceğini bildirdi.

Irak'ın Erbil kentinde düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda çalışan Türk diplomatın savunmasız bir haldeyken şehit edildiğini öğrendiğini belirten Şentop, "Bu hain saldırıya gereken cevap en kısa sürede verilecektir. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

FUAT OKTAY: SALDIRIYI LANETLİYORUM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Erbil’de diplomatlarımıza yönelik saldırıyı lanetliyor, hayatını kaybeden konsolosluk çalışanımıza Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Saldırıyı gerçekleştirenlerin bulunması için ilgili makamlarımız çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.

Haberin Devamı

BERAT ALBAYRAK’TAN BAŞSAĞLIĞI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak saldırıya ilişkin şu paylaşımı yaptı:
Erbil’de konsolosluk çalışanlarımıza düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Menfur saldırıda şehit olan konsolosluk çalışanımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

İBRAHİM KALIN: GEREKEN CEVAP VERİLECEK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğundaki bir görevlinin şehit edildiği saldırıya ilişkin, "Faillerin bulunması için çalışma başlatıldı. Bu hain saldırıyı yapanlara gereken cevap verilecektir." ifadelerini kullandı.

Erbil’deki menfur saldırıda hayatını kaybeden konsolosluk çalışanına Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Kalın, "Faillerin bulunması için çalışma başlatıldı. Bu hain saldırıyı yapanlara gereken cevap verilecektir." değerlendirmesini yaptı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: Bütün komşularımızın, bütün ülkelerin şunu bilmesi lazım; bizim diplomatlarımız, yurt dışında çalışan arkadaşlarımız, Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ediyorlar. Onlara yapılan her saldırı, Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılmış bir saldırıdır ve biz bunu asla ve asla hoş görmeyiz ve bunun mutlaka nedenlerini öğrenmek isteriz."

Haberin Devamı

ÖMER ÇELİK: HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Ülkemizin çıkarlarını korumak ve dünyaya mesajını hayata geçirmek için gayret ediyorlar. Bu uğurda lanetli saldırılara uğrayıp şehadet mertebesine erenleri hiçbir zaman unutmayacağız." ifadelerini kullandı.

Erbil Başkonsolosluğunda bir görevlinin Başkonsolosluk dışında uğradığı silahlı saldırı neticesinde şehit olduğunu öğrendiğini belirten Çelik, şunları kaydetti:
"Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesinin ve milletimizin başı sağolsun. Dünyanın her yerinde milletimizin talimatlarını yerine getirmek için fedakarca çalışan görevlilerimiz var.

Barış içinde bir dünya için ve ülkemizin insanlığa mesajını hayata geçirmek için fedakarca çalışıyorlar. Ülkemizin çıkarlarını korumak ve dünyaya mesajını hayata geçirmek için gayret ediyorlar. Bu uğurda lanetli saldırılara uğrayıp şehadet mertebesine erenleri hiçbir zaman unutmayacağız. Rahmet diliyoruz."

Haberin Devamı

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN TEPKİ

MSB'den yapılan açıklamada, "Erbil’de Konsolosluk çalışanlarımızı vahşice hedef alan menfur saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyoruz. Saldırıda şehit olan Konsolosluk çalışanımıza Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun." ifadeleri kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!