Hain bombalı saldırıdan sonra telsizdeki ihanet konuşmaları!

Güncelleme Tarihi:

Hain bombalı saldırıdan sonra telsizdeki ihanet konuşmaları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2016 15:28

Diyarbakır'da dün düzenlenen ve 2'si polis toplam 9 kişinin şehit olduğu bombalı saldırıda, yaralılardan 2 kişi daha hayatını kaybetti. Böylece patlamada yaşamını yitirenlerin sayısı 11'e yükseldi. Diyarbakır Valiliği, ''Kemal' kod adlı PKK'lı teröristin, 3 ton patlayıcı kullanarak, 'fedai eylemi' gerçekleştirdiğini açıklarken, patlama sonrası hainlerin telsiz konuşmaları yayınlandı.

Haberin Devamı

Hain bombalı saldırıdan sonra telsizdeki ihanet konuşmaları

Hain bombalı saldırıdan sonra telsizdeki ihanet konuşmaları

Hain bombalı saldırıdan sonra telsizdeki ihanet konuşmaları

Hain bombalı saldırıdan sonra telsizdeki ihanet konuşmaları

Diyarbakır merkez Bağlar İlçesinde dün sabah saat 07.53'te Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binası yakınlarında meydana gelen bomba yüklü minibüsle yapılan saldırıda 2'si polis, 7'si sivil toplam 9 kişi şehit oldu, 100 kişi yaralandı. Yaralılardan 2 sivilin daha hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 11'e yükseldi.

TELSİZ KONUŞMALARINA GÖRE PKK'NIN FEDAİ EYLEMİ

Haberin Devamı

Yetkililer, patlamayı PKK terör örgütü mensubunun çalıntı kaydı olmayan bir minibüsle ve 2 ton patlayıcı kullanarak gerçekleştirdiğini belirtti. Yetkililer patlamada sivillerin hayatını kaybetmesi nedeniyle saldırının terör örgütlerinden PKK değil, DEAŞ tarafından yapıldığına yönelik algı oluşturulmak istendiğini söyledi. Patlamadan sonra yapılan telsiz dinlemelerinden saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiğinin örgütün üst birimlerine aktarıldığını belirten yetkililer, olay ilgili detaylı bir açıklama yapılabileceğini söyledi.

VALİLİK: FEDAİ EYLEMİ, TERÖRİSTİN KOD İSMİ 'KEMAL'

Diyarbakır Valiliği ''Kemal' kod adlı PKK'lı teröristin, 3 ton patlayıcı kullanarak, 'fedai eylemi' gerçekleştirdiğini duyurdu. Sosyal medya ve bazı haber sitelerinde, Diyarbakır'daki patlamayı IŞİD'in üstlendiği yönündeki haberler üzerine Diyarbakır Valiliği tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, şöyle denildi: "04.11.2016 günü saat 7.53 te, İlimiz Bağlar İlçesi Aydın Arslan Bulvarında, bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlenmiş ve olayın akabinde saat 11.22’de Valiliğimiz tarafından, patlama olayının bölücü terör örgütü tarafından üstlenildiği şeklinde bir açıklama yapılmıştı. Uluslararası bir haber ajansının bir kaynağa dayandırarak yaptığı bir habere dayalı olarak, basında ve sosyal medyada olayın IŞİD terör örgütü tarafından üstlenildiğine dair haberler yer almıştır. Valiliğimizce yapılan açıklama, bölücü terör örgütü elemanlarının kendi aralarında yapmış oldukları telsiz konuşmalarına dayandırılmıştır. Konuyla ilgili bölücü terör örgütü mensupları arasında yapılan üç ayrı telsiz konuşmasında, eylemin Kemal kod adlı bölücü terör örgütü mensubu tarafından 3 ton patlayıcı kullanılarak gerçekleştirildiği ve fedai türü tabir edilen eylem olduğu açıkça yer amaktadır. Bu bilgiler çerçevesinde söz konusu saldırının bölücü terör örgütü mensuplarınca yapıldığını açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Söz konusu sosyal medyada ve bazı haber organlarında yer alan haberler, çoğunlukla sivil vatandaşlarımızın zarar gördüğü ve hayatını kaybettiği menfur saldırı olayıyla ilgili farklı algı oluşturmaya ve bölücü terör örgütünü korumaya yönelik haberlerdir. Valiliğimiz tarafından daha önce yapılan açıklamalarda da belirtildiği gibi; vatandaşlarımızın resmi açıklamalar dışında açıklamalara ve algı yaratmaya yönelik haberlere itibar etmemesi önem arz etmektedir. Konuyla ilgili olarak başlatılan soruşturma çok yönlü olarak ve derinlemesine devam etmektedir ve gelişmeler oldukça bilgi verilecektir."

Haberin Devamı

MİLLETVEKİLLERİ YERLEŞKEDEYMİŞ

Patlama sırasında, önceki gece Ankara'dan gözaltına alınıp özel uçakla Diyarbakır'a getirilen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Ankara Milletvekili Sırrı Süreya Önder'in Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yerleşkesinde yer alan TEM binasında olduğu belirtildi. Patlama yerleşkesinin güneyinde meydana gelirken, Yüksekdağ ve Önder'in yerleşkenin kuzeyindeki TEM şubesinde adliyeye çıkış işlemleri yapıldığı öğrenildi. Patlamadan 15 dakika sonra Yüksekdağ ve Önder'in adliyeye çıkarıldığı belirtilirken, aynı yerde gözaltında olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Milletvekili Ziya Pir ve Gülser Yıldırım'ın ise saat 05.30 sıralarında binadan çıkarılıp adliyeye götürüldükleri kaydedildi.

Haberin Devamı

POLİS MEMURU DA SPOR SALONUNDA ŞEHİT OLDU

Patlama ile birlikte olay yerinde 5 metre derinliğinde 10 metre çapında çukur açıldı. Saldırı sırasında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yerleşkesinde bulunan spor salonda çoğu HDP ve DBP'li daha önce gözaltına alınan 44 kişi bulunduğu belirtildi. Patlamada şehit olan polis memuru İsmail Mavitaş ile HDP eski Çüngüş İlçesi Başkanı Recai Altay'ın salonda olduğu ve burada yaşamlarını yitirdiği öğrenildi.

ÇUKUR KAPATILDI, 12 BİN KİŞİ ETKİLENDİ

Patlamadan bir gün sonra olayın gerçekleştiği noktada polis ekiplerinin çalışması devam ederken, yolun trafiğe açılmadığı görüldü. Patlama noktasında oluşan çukur kapatılırken, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan olay yerinde incelemelerde bulundu. Patlamada işyerleri zarar görenler yaralarını sarmaya çalışırken, saldırıdan yaklaşık 12 bin kişinin etkilendiği belirtildi. Patlama sırasında evleri hasar gören ve kullanılamaz hale gelen bazı kişiler teröre tepki gösterirken, hasar tespit çalışmaları sürdürülüyor.

Haberin Devamı

ÖNDER ÖZEL UÇAK İLE GETİRİLMİŞ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alınan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreya Önder'in uçak korkusu olmasına rağmen partinin Eş Genel başkanı Figen Yüksekdağ ile birlikte özel uçak ile Diyarbakır'a getirildiği belirtildi. Çözüm süreci döneminde HDP'nin İmralı heyeti üyesi olan ve uçak korkusu nedeniyle İmralı-Ankara-Kandil arasında her sefer yaklaşık 6 bin kilometreyi karayolu ile kateden Önder'in gözaltına alınmasından sonra Yüksekdağ ile Diyarbakır'a özel uçak ile getirildiği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!