Hain saldırı

Güncelleme Tarihi:

Hain saldırı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Gaziosmanpaşa'da askerlere bombalı saldırı düzenlendi. Bir astsubay 4 uzman çavuş ve 21 er hafif şekilde yaralandı. Kaçan 3 terörist aranıyor.

Teröristler, Küçükköy, Gaziosmanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na dün sabah saat 08.00 sıralarında taksi ile geldiler. 20-25 yaşlarındaki üç erkekten biri sokak başında gözcülük yaptı. Sabah içtiması için toplanan yaklaşık 40 askerin bulunduğu bahçenin duvarına yaklaşan teröristler ellerindeki iki el bombasının pimini çekip attıktan sonra tabancalarını çektiler. Açılan ateşe, nöbetçiler de hemen karşılık verdi, ancak teröristler, sokak aralarına kaçarak kayıplara karıştı.

Can kaybı yok

El bombalarının patlaması sonucu bahçede bulunan bir Astsubay, 4 Uzman Çavuş ile 21 erbaş ve er çeşitli yerlerinden hafif yaralandı. Askeri yetkililer, Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde ve SSK Eyüp Hastanesi'nde tedavileri tamamlanarak Gümuşsuyu Askeri Hastanesi'ne kaldırılanların ise şarapnel parçalarıyla ya da panik sırasında çok hafif yaralandıklarını ve çoğunun ayakta tedavi gördüğünü açıkladılar.

Astsubay: Yere yatın

Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde tedavi altına alınan uzman çavuş Ali Esin olayı şöyle anlattı: ‘‘İçtima alanında sabah toplandığımız zaman önümüze iki tane bomba düştü. Astsubayımız (yere yatın) diye bağırdı. Yere yattık. Çoğumuz yaralandı.’’ Bu sırada olayı gören vatandaşlar, saldırganları yakalamak istediler, ancak teröristler silah tehdidiyle kaçmayı başardılar. Dün öğle saatlerinde basın kuruluşlarını arayan, yasadışı terör örgütü PKK ve DHKC saldırıyı kendilerinin gerçekleştirdiklerini ileri sürdü.

Yaralıların listesi

Astsubay Çavuş Hikmet Demiral, uzman çavuşlar Ali Şahin, Hasan Gülmez, Beytullah Meydan ve Ali Esin, onbaşılar Ahmet Ortancı, Murat Gümüş ile erler Baki Kayacan, Abdül Hayri Kaya, Seyit Ali Güngör, Hüseyin Mihmak, Hüseyin Tok, Çetin Yalçın, Şahin Büyükhilal, Mehmet Uygun, Burhan Gülser, Aydın Teoman, Aziz Ünalan, Necdet Coşkun, Yusuf Aslan, Uğur Küçük, Fatih Öztürk, Yunus Koç, Yusuf Yaşar, Fethi Boyacı ile Hüseyin Yiğitalp.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!