Hain Ankara'daydı

Güncelleme Tarihi:

Hain Ankaradaydı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hain bombacı, bu kez Ankara'da ortaya çıktı. Otomobil altına yerleştirilen parça tesirli bomba, 1 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Terör kalleş ve hain yüzünü bu kez Ankara'da gösterdi. Gaziosmanpaşa Semti'ndeki Uğur Mumcu Caddesi üzerine parketmiş bir aracın altına yerleştirilen zaman ayarlı, parça tesirli bombanın patlaması, üç aracın hasar görmesine ve yoldan geçen bir kadının yaralanmasına neden oldu.

Patlama, Uğur Mumcu Caddesi 90 numaradaki MNG Holding binasının tam karşısında dün saat 12.50'de meydana geldi. Cadde üzerine parkedilmiş 06 TMR 68 plakalı Volkswagen Golf marka kırmızı renkli otomobilin altına yerleştirilen bomba büyük gürültüyle patladı.

MUMCU'NUN SOKAĞI

Patlamada, otomobilin arkasında parkedilmiş olan 06 FNL 56 plakalı Opel Vectra marka otomobil ile onun arkasına parkedilmiş 06 TMR 23 plakalı Alfa Romeo marka otomobilde hasar meydana geldi. Patlama anında caddeden geçen Semra Özmen ayağından yaralandı. Patlamayla birlikte meydana gelen yangın, itfaiyenin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Bombanın patladığı yerin, 8 yıl önce yine bombalı suikastla yaşamını yitiren Gazeteci Uğur Mumcu'nun evinin tam karşısı olması ve arada sadece boş arsanın bulunması dikkat çekti. Patlama nedeniyle, aynı cadde üzerinde bulunan Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği Bürosu'nda da panik yaşandı.

Eşkal belirlendi

Polis, bombayı koyanların eşkalini belirledi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, bombayı koyan biri kadın 2 terörist mavi renkli Doğan marka bir otomobille kaçtı. Kadın bombacının 30 yaşlarında ve siyah giyimli olduğu, erkek olanın ise hafif şişman ve gözlüklü olduğu bildirildi. Polis bu eşkale benzeyen bazı kişileri gözaltına aldı. Patlamadan önce 06 APF 65 plakalı Doğan marka mavi renkli otomobilin Gençlik Caddesi üzerinden çalındığı ortaya çıktı. Polis bu aracı bulmak için alarma geçti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!