Haider için endişe etmeyin garantör benim

Güncelleme Tarihi:

Haider için endişe etmeyin garantör benim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

AVUSTURYA Cumhurbaşkanı Thomas Klestil, ırkçı lider Jörg Haider'in partisinin hükümete girmesi nedeniyle tedirgin olan Türkler'e Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel aracılığı ile mesaj gönderdi. Klestil, Avusturya'da yaşayan Türklere, ‘‘Hiçbir şekilde endişe duymayın. Sizin haklarınızın garantörü benim’’ diye seslendi.

Hırvatistan'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Stipe Mesic'in yemin törenine katılmak üzere Zagreb'e giden Demirel, Klestil ile törenden önce bir görüşme yaptı.

İki cumhurbaşkanı arasında, Avusturya'da yaşayan Türklerle ilgili diyalog şöyle gelişti:

Klestil: Avrupa'da çok tepki var, biliyorum. Aslında benim Meclis'i feshetme yetkim var. Fakat feshetseydim yeniden seçime gidecektik ve Haider daha da güçlenerek gelecekti.

Demirel: Avrupa tepki gösteriyor ama anlayışla karşılamanız lazım. Avrupa haklı. Çünkü geçmişte ırkçılıktan çok çekti. O yüzden size büyük görevler düşüyor. Bu hükümetin Avrupa'nın ortak çerçevesi dışına çıkmasını engellemek sizin göreviniz.

Ayrıca Avrupa'da geniş bir Türk topluluğu var. Onların rahatsız olmaması da yine sizin sahip olduğunuz iktidarı kullanma biçimine bağlı olacaktır.

Klestil: Sizin aracılığınızla Avrupa'daki Türk topluluğuna sesleniyorum: Hiçbir şekilde endişe duymasınlar. Bunun garantörü benim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!