Haftanın Portresi

Güncelleme Tarihi:

Haftanın Portresi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

YILLARCA tiyatro sahnelerine emek veren, Kaynanalar dizisinin 'Döndü'sü, Antalya Devlet Tiyatrosu'nun başarılı müdürü Defne Yalnız, iş ve özel hayatını tüm çıplaklığıyla anlattı. Başarılı tiyatrocu, titiz ev kadını Yalnız'ın bilmediğiniz yönleri...

Defne Yalnız, 1948 yılında Malatya'da dünyaya geldi. Öğrenim hayatını Ankara'da tamamladıktan sonra, Ankara Devlet Tiyatrosu'nda göreve başladı. Aynı dönemde, televizyon dünyasına da giriş yaptı.

Bu yıllar onun hayatının dönüm noktalarından birini oluşturdu. Yalnız, devlet memuru olarak Devlet Tiyatrosu'nda çalışırken, televizyon dünyasına geçiş yaptığı için, memurluk görevine son verildi. Ünlü sanatçı, bu kararın ardından, İstanbul'a yerleşti.

Sahnelerden uzak kaldığı yıllarda, o yine de tiyatrodan vazgeçememişti. Ne tiyatro onu bırakıyor ne de o tiyatroyu. Kendi tiyatrosunda sevenleriyle buluşmaya devam ediyordu. İşinden ayrı kaldığı dönemlerde, televizyon çalışmalarına daha fazla ağırlık vermişti.

Ancak, ne yapsarsa yapsın, onun yüreğinde yanan tiyatro sevdası bitip tükenmek bilmedi. Televizyon dizi çekimleri sırasında, kendi gibi oyuncu olan eşi Mete Sezer'le tanışıp, kısa zamanda da evlenmeye karar verdi.

Zaman ilerliyor, yıllar su gibi akıp geçiyordu. Geride kalan yirmi yılın ardından gelen güzel bir teklif, tiyatroya yeniden 'merhaba' demesini sağladı. Ve sonunda, Antalya Devlet Tiyatrosu'nun Müdürü oldu.

İşte tiyatro ve Defne Yalnız'ın düşünceleri;

- Antalya'daki özel tiyatrolar hakkında ne düşünüyorsunuz?

- İyi niyet gösterilerek yapılan her çaba sağlıklı olacaktır kanısındayım. Tabii, bu tür çalışmalarda, özen şart. Bu anlamda, Antalya'da bulunan özel tiyatrolar, kendi çapında büyük savaşlar veriyor. Ama maalesef genelde özensizlik olduğu için, seyirci kaybedilip, çabalar boşa gidiyor.

- Televizyon ya da tiyatroda hangi rolünüzü daha çok severek oynadınız?

- Her rol benim çocuğum gibidir. Ama Orhan Asena'nın 'Ana' rolünü severek oynadım.

- Televizyonda da çalışmalarınız oldu. 'Kaynanalar' dizisinin çekimleri ve yayını devam ediyor. Bir tiyatrocu olarak, televizyonu nasıl görüyorsunuz?

- Dizi çalışmaları için 'evet' dedim televizyona. Fakat hiç bir zaman sinemaya sıcak bakmadım. Bence diziler, seyirciye bir sinema filminden daha çok yakın. Tıpkı tiyatroda olduğu gibi.

Yirmi yıllık tiyatro hayatında, bizler onu en çok 'Kaynanalar dizisinde oynadığı 'Döndü' rolüyle tanıdık, sevdik ve evlerimize konuk ettik. Doğrusu kendisi de bu durumdan oldukça memnun. İşin doğrusu, oyun gereği canlandırdığı rolü Döndü'nün gerçek hayattaki Defne Yanlız'dan pek de farkı yok.

Çünkü, başarılı sanatçının ve yöneticinin işi dışındaki tüm vakti evinde eşine yemek yapmakla geçiyor. Eşi Mete Sezer ise, bu durumdan oldukça hoşnut. Sözün kısası, tiyatro ve Defne Yanlız, birbirinden ayrılmayan ikili...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!