Hafta sonu yaÄŸmur var

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu yaÄŸmur var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2011 11:05

Hafta sonu yağışlı geçecek, sıcaklıklar azalıyor. İşte 5 günlük hava tahmini.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE 5 GÃœNLÃœK HAVA TAHMÄ°NÄ°

DENÄ°Z ULAÅžIMINA POYRAZ ENGELÄ°

Hava sıcaklığında önemli bir deÄŸiÅŸiklik olmayacak. İç bölgelerde mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde, diÄŸer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.Â

METEOROLOJÄ°DEN KUVVETLÄ° YAÄžIÅž UYARISIÂ
       Â
Denizli, Isparta, Burdur, Aydın, Muğla'nın iç  kesimleri, Kütahya, Bursa, Bilecik ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli yağış  bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda, bugün öğleden sonra  Denizli, Isparta, Burdur, Aydın, Muğla'nın iç kesimleri,
 Kütahya, Bursa, Bilecik ve Eskişehir çevrelerinde lokal olarak kuvvetli ve yer  yer dolu yağışı beklendiği bildirildi.
İlgililerin ve vatandaşların, su baskını, ani sel, yıldırım gibi  olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Ege, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur), İç Anadolu’nun batısı (Ankara, Eskişehir, Konya), Doğu Anadolu’nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Van, Hakkari) ile Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Bolu, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Manisa, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Rüzgar enellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esecek.

KUVVETLÄ° YAÄžIÅž UYARISI

Yağışların, Manisa, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, yıldırım düşmesi vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!