Hafta sonu İstanbul, Ankara ve İzmir’de hava durumu nasıl olacak?

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu İstanbul, Ankara ve İzmir’de hava durumu nasıl olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 13:14

Şubat ayının başında olduğumuz şu günlerde hava sıcaklıkları normalin çok üzerinde seyrediyor. Peki, sıcaklıklar artmaya devam mı edecek? Hafta sonu İstanbul, Ankara ve İzmir’de hava durumu nasıl olacak? Kar yağışı geri dönecek mi? Tüm detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

Hava sıcaklıklarının artmasıyla beraber hafta sonu plan yapan vatandaşlar hava durumunu da merak ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul, Ankara ve İzmir için yapılan hava tahminlerinde neler görünüyor?

İSTANBUL’DA KARLA KARIŞIK YAĞMUR!

Uzun süredir güneşli bir havaya teslim olan İstanbul’da hava sıcaklıkları normal seyrine giriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahminine göre Cumartesi günü hava sıcaklığı en düşük 2 dereceyi gösterirken en yüksek sıcaklık ise 6 derece olarak bildirilmiş. Güneşli havanın tadını çıkaran vatandaşlar Cumartesi günü karla karışık bir güne başlayacaklar. Pazar günü ise hava sıcaklığı en yüksek 7 derece olarak görülüyor. Pazar günü İstanbul’da yağmur veya kar yağışı beklenmiyor, ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından havanın parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yine de hem okulların tatil olmasıyla çeşitli aktiviteler planlayan aileler hem de iş yorgunluğunu hafta sonu atmak isteyen çalışanların planlarını Pazar günü için yapmaları daha iyi olacaktır diye düşünüyoruz. Eğer Cumartesi günü de dışarıya çıkacaksanız yanınıza şemsiyenizi almanız iyi olacaktır.

İZMİR’DE HAFTA SONU HAVA DURUMU

Geçtiğimiz haftalarda kar yağışının olduğu İzmir’de daha sonra hava sıcaklıkları artmıştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu tahminine göre ise İzmir de İstanbul gibi Cumartesi günü karla karışık yağmurlu bir gün geçirecek. Cumartesi günü beklenen karla karışık yağmur nedeniyle hava sıcaklığı en düşük 1 derece olarak tahmin edilirken, en yüksek sıcaklık da 8 derece olacak. Pazar günü ise İzmir’de havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor. Ancak bir önceki günün aksine hava sıcaklığı daha fazla olacağı gibi dışarı çıkmak isteyen İzmirlilerin bu günü tercih etmeleri daha iyi olacaktır.

ANKARA’YA KAR GELİYOR!

Uzun zamandır yurdu terk eden kar yağışı Cumartesi günü itibariyle yurdun belirli bölümlerine geri dönüyor. Anlara da Cumartesi günü kar yağışı beklenen illerden biri. En düşük sıcaklık olarak 0 dereceyi görecek olan Ankaralı vatandaşlar en yüksek sıcaklık olarak ise 2 dereceyi görecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahminine göre Cumartesi günü yola çıkacak vatandaşların buzlanma ve don olaylarına dikkat etmesi gerekmekte.

Haberin Devamı

Pazar günü ise Ankara’da kar yağışı beklenmese de hava sıcaklığı -5 dereceye kadar düşecek. Parçalı bulutlu bir güne uyanacak Ankaralıların planlarını Pazar günü için organize etmesi daha iyi olacak gibi duruyor.

BAKMADAN GEÇME!