Hafta sonu hava nasıl olacak? 20-21 Nisan hava durumu tahminleri

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu hava nasıl olacak 20-21 Nisan hava durumu tahminleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2019 18:42

Özellikle hafta sonu tatili için plan yapan vatandaşlar, hava durumu tahminlerini merak etmeye ve internetten sorgulamaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 Nisan Cumartesi günü yurt genelinde havanın parçalı bulutlu olacağını ve Kıyı Ege, Antalya hariç diğer bölgelerde yarış beklendiği uyarısında bulundu. Peki, hafta sonu hava nasıl olacak? İşte, Meteoroloji'nin verilerine göre, 20-21 Nisan hava durumu tahminleri.

Haberin Devamı

Meteoroloji'nin internet sitesinde yayınladığı bilgilere göre, yağışların Hatay çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya çevrelerinde gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. İç Anadolu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor. İşte, 20 Nisan Cumartesi -21 Nisan Pazar hava durumu verileri.

Hafta sonu hava nasıl olacak 20-21 Nisan hava durumu tahminleri

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, Rüzgarın ise Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun batısında kuzey yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.
İç Anadolu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor. Yağışların Hatay çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya çevrelerinde gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Hafta sonu hava nasıl olacak 20-21 Nisan hava durumu tahminleri

İL İL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İÇİN TIKLAYIN

BATI AKDENİZ'DE FIRTINA UYARISI

Batı Akdeniz'de yarın sabah saatlerinden itibaren fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuruya göre fırtına, kuzey ve kuzeybatı yönünden 6-8 kuvvetinde (50-75 km/saat) gerçekleşecek.

Fırtınanın pazar günü öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği öngörülürken, ulaşımda oluşabilecek aksamlara karşı tedbirli olunması gerekiyor.
Öte yandan, Adana il merkezi ve doğusunda akşama doğru gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, yerel olarak dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

 

BAKMADAN GEÇME!