Hafta sonu hava durumu nasıl olacak | Meteoroloji'den hava durumu tahmini

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu hava durumu nasıl olacak | Meteorolojiden hava durumu tahmini
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2015 16:00

Türkiye genelinde son günlerde Nisan ayında müthiş bir soğuk ile karşı karşıyayız. Özellikle İstanbul halkı Nisan ayının da gelmesiyle sıcak bir hava beklerken soğuk hava etkisiyle şok olmuş durumda. Bazı kesimlere kar yağışı da şok etkisi yarattı. Peki hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

Haberin Devamı

Baharın gelmesini beklediğimiz şu günlerde havalar bir türlü ısınmıyor. Hatta bazı bölgelerde kar yağışı bile bekleniyor.

Kış adeta geçtiğimiz yılın acısını çıkartırcasına geri döndü. Son günlerde soğuk hava dalgasının etkisini oldukça fazla bir şekilde göstermesiyle akıllara gelen ilk soru havaların nasıl olacağı ve kar yağışının gelip gelmeyeceği.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre? 11 Nisan 2015 Cumartesi Türkiye'de havanın karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji ne gibi uyarılarda bulundu ? İşte gelişmeler..

İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Sakarya, Yalova gibi illerde sulu kar yağışı uyarısı yapıldı. 25-50 mm arasında yağış bırakılması beklenirken İstanbul halkı aralıksız ve kuvvetli rüzgarlarla uyarılıyor. 10 Nisan itibariyle en yüksek hava sıcaklığı 9 derece olarak hissedilirken. Havanın ilerleyen günlerde ısınması da bekleniyor.

Haberin Devamı

Hafta sonu hava durumu nasıl olacak | Meteorolojiden hava durumu tahmini

Ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, İç anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu akdeniz, Doğu Anadolu ile Sinop, Yozgat, Kırıkkale, Isparta, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerininde aralıklarla görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, öğle saatlerinde Konya, Kırıkkale, Yozgat, Çorum, Sivas ve Kayseri çevrelerinin hafif kar? akşam saatlerinden itibaren iç ve doğu kesimlerin karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Türkiye'de hava sıcaklığının ise, doğu bölgelerde hissedilir derecede (4 ila 10 derece) azalacağı, batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey, doğu bölgelerde güney yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (30­60 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına (60­90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

İlgili Video:

Haberin Devamı

HAVA DURUMU SUNARKEN NEYE UĞRADIĞINI ŞAŞIRDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!