Hafta sonu cinayetleri

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu cinayetleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 1997 00:00

Haberin Devamı

Gazete Pazar, aynı mekanı paylaşan kişilerin, ölümle sonuçlanan kavgalarının genellikle hafta sonlarında ya da birlikte oldukları tatil günlerinde yaşandığını yazdı. Araştırmaya göre, hafta sonu katillerinin yüzde 90'ını erkekler oluşturuyor.

CİNAYETLE sonuçlanan aile içi kavgaların, karı-kocanın daha sık birlikte olduğu hafta sonu ve tatil günlerinde meydana geldiği belirlendi.

Gazete Pazar'ın haberine göre, ölümle sonuçlanan kavgaların büyük bir çoğunluğu, mutfak ya da yatak odasında gerçekleşiyor. Önceden planlanmayan hafta sonu cinayetlerinde, saldırılan kişi, ya bir fiziksel travma ya da mutfaktan ele geçirilen kesici bir aletle aldığı yaralar sonucu ölüyor.

Hafta sonu cinayetlerinin, yalnızca karı-koca arasında değil, aynı mekanı paylaşan diğer insanlar arasında da çıktığına dikkat çekilen haberde, ölenle öldürenlerin yüzde 70-80'inin, akraba ya da arkadaş olduğu belirtiliyor. Haberde, gündelik hayatın koşuşturmasından vakit bulup da sorunları hakkında konuşmayan çiftlerin, yalnızca hafta sonlarında değil yıllık tatil, bayram gibi birlikte daha fazla vakit geçirdikleri dönemlerde de aynı yoğunlukta cinayet işlemeye meyilli oludukları yer alıyor.

Doç. Dr. Gökhan Oral'ın FBI Suç Araştırma Birimiyle Adalet Bakanlığı'nın istatistiklerini karşılaştırarak ortaya çıkardığı hafta sonu cinayetlerinin ortak özellikleri şunlar:

‘‘Her şey daha çok başbaşayken ve problemleri halletmeye çalışırken başlıyor. Tartışma kavgaya, oradan da cinayete dönüşüyor. Kavgalarda silah birdenbire çekilmiyor. Cinayeti işleyen, yüzde 90 erkekler. İyice tartakladıktan sonra kadının boğazına sarılıyorlar. Öldürme kastı olmasa da ellerine bir bıçak geçirdiklerinde kesinlikle saplıyorlar. Cinayeti işlemek için şizofren, paranoyak ya da akıl hastası olmak gerekmiyor. Ufak tefek atışmalarla geçiştirilebilecek tartışmaların cinayetle sonuçlanmasında ise alkolün payı oldukça yüksek.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!