Hafiye vekil

Güncelleme Tarihi:

Hafiye vekil
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2006 00:00

İstanbul'da cep telefonunu çaldırdı, soluğu karakolda aldı. Polis, savcılık ve cep telefonu şirketi üçgenindeki ısrarlı takibi onu telefonuyla buluşturdu. Adana'da bulunan telefonunu birkaç hafta sonra İstanbul'da teslim aldı. Bu olay AKP İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz'un başından geçenlerden sadece biri...

TBMM KİT Komisyonu üyesi de olan iktisatçı milletvekili, Meclis'te "hafiye milletvekili" olarak anılmasına neden olan olayları Hürriyet'e anlattı. TBMM'nin açık olduğu üç günün dışında İstanbul'da yaşayan Topuz, eczacıların yerlerinde bulunmamasından doktor reçetelerinin okunmamasına, yazar kasa fişlerinden motosiklet kazalarına kadar pek çok soruna el attı. Topuz, İstanbul'da girdiği eczanede eczacıyı bulamayınca tüm eczaneleri gözlem altına aldı. Birkaç eczanede aynı duruma rastlayınca Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Doktorların okunamayan reçetelerinin de etkisiyle yanlış ilaçların verilmesine neden olan durumu engellemek için genelge yayınlandı.

TELEFONU MANUEL KULLANIN

Yaz tatilinde Bodrum'da bulunan Topuz, aradığı ve arandığı telefonların uluslararası işlem gördüğünü farkedince cep telefonu şirketlerine başvurdu. Şirketin araştırmasıyla ulaşılan, o bölgede "Yunanistan vericilerinin daha kuvvetli olduğu bilgisi" Turkcell ve Avea abonelerine "Bazı sınır bölgelerde elimizde olmayan nedenlerle farklı alıcılar devreye giriyor. Lütfen telefonunuzu manuel kullanın" mesajı çekilmesini sağladı. Silik yazar kasa fişlerinin vergi iadesinde kullanılamaması üzerine Maliye Bakanlığı'na başvuran Topuz, yazar kasa fişlerine standart getiren genelgenin yayınlanmasına da öncülük etti.

KASK ZORUNLULUĞU

İstanbul'da oturduğu sitenin kapısında komşusunun genç yakınının motosiklet kazasında vefat ettiği duyurusunu gören Topuz, kask takılmasının kontrolü için İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. Trafik kazalarının yüzde 10'unun motosiklet kazası olduğunu öğrenen Topuz, ehliyet ve kask kontrolü için bakanlıktan destek sözü aldı.

YAPILMAYAN İDRAR TAHLİLİ

İstanbul'da yakınını götürdüğü özel hastane faturası 'şişkin' çıkınca yapılan tüm işlemleri incelemeye alan Topuz, yapılmayan idrar tahlilinin faturaya dahil edildiğini tespit etti. Hastane yönetimi Topuz'un başvurusu üzerine bu kalemi iptal etti. Ancak hastanede fiyat listesi olmamasının faturaları etkilediğini gören Topuz, yine soluğu Sağlık Bakanlığı'nda aldı. Topuz şimdi özel hastanelere fiyat tarifesi koydurmaya çalışıyor.

İkinci Parsadan vakasını engelledi

Gülseren Topuz, kendisini Kenan Pars olarak tanıtan ve kanseri yenen sanatçı Saadet Gürses'e yardım topladığını söyleyen kişiye önce destek sözü verdi. Ancak telefondaki sesten şüphelenince takibe başladı. Araştırmaları, arayan kişinin Kenan Pars olmadığını ortaya çıkardı. Telefondaki sesin kimliğine ulaşamayınca milletvekili arkadaşlarını uyarmakla yetindi. Birkaç arkadaşının da arandığını öğrenen vekilin şüphesi, siyasette "İkinci Parsadan vakasını" engellemiş oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!