Hafiye milletvekilinin şüphesinden dram çıktı

Güncelleme Tarihi:

Hafiye milletvekilinin şüphesinden dram çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2006 00:00

Kendisini Kenan Pars olarak tanıtarak, AKP İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz’dan eski sinema oyuncusu Saadet Gürses’e destek isteyen dolandırıcı, Gürses’in hayatını altüst etti. Topuz, şüphelerinde haklı çıkarak kendisini arayan kişinin Kenan Pars olmadığını ortaya çıkardı. Ancak yaşam mücadelesi için kitabını satmak isteyen Gürses’e de tüm kapılar kapandı.

SEKİZ yıldır savaştığı cilt kanserini yenmek ve yaşamak için organlarını bile satışa çıkaran 35 yıllık sinema sanatçısı Saadet Gürses, 84 yaşındaki babasıyla Kağıthane’deki bir kiralık dairede yaşam mücadelesi veriyor. İstanbul Valiliği ve Kağıthane Belediyesi’nin yardımlarıyla geçinen Gürses, her şeye rağmen şerefiyle ayakta durmaya çalıştığını söylüyor. Kendini Kenan Pars olarak tanıtan bir dolandırıcının Saadet Gürses’e destek bahanesiyle AKP İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz’dan para istediği haberleriyle şaşkına dönen oyuncu, "Ben hırsız, dolandırıcı değilim. Bir dolandırıcıyla anılmak çok gücüme gidiyor. Olaya farkında olmadan adımın karıştırılmasından dolayı çok üzgünüm. Şerefimi kurtarın" diyor. Kemal Sunal filmlerinin Ayşe’si olarak tanınan ve "Kanseri Yendim, Yaşamak Zorundaydım" adlı bir kitap çıkaran Gürses, yaşadıklarını Hürriyet’e anlattı:

"8 yıl önce cilt kanserine yakalandım ve nihayet onu yenmeyi başardım. Ancak saçım çıkmadı. Vücudumda ileri derecede yaralar ve ayrıca göz tansiyonum var. Özel hayatım kalmadı. 35 yıllık sinema oyuncusuyum, ancak emekli de olamadığım için hiçbir sosyal güvencem yok. 7-8 yıldır çok zor bir hayat yaşıyorum. Eşimin dostumun desteğiyle ayakta duruyorum. Organlarımı bile satışa çıkardım, ancak yasak olduğu için satamadım. Annem akciğer kanserinden öldü. Cenazesini hastaneden alamadığım için İstanbul Valiliği kaldırdı.

VEKİLLERİ ARAMIŞLAR

"Kanseri Yendim, Yaşamak Zorundaydım" adında bir kitap yazdım. 300 adet basıldı. Kitabı tanıdıklarım aracılığıyla kendim satmaya başladım. Kenan Pars da bana en çok destek olanlardan birisi. Bu durumdan kendine çıkar sağlamak isteyen tanımadığımız biri milletvekillerini aramış. Olaya adımın karıştırılması beni çok üzdü. Kitabımı satarak gelir sağlama uğraşım da sekteye uğradı. Hiçbir milletvekilinden tek kuruş destek almış değilim.

Benim gibi yaşam mücadelesi veren birçok sanatçı arkadaşım var. Vekiller yardımcı olmak istiyorlarsa sağlık reformu ve prim affını bir an önce yasalaştırsınlar. Biz de kitap, saat satmak zorunda kalmayalım. Bu arada film yapımcılarına da sesleniyorum. Her türlü teklife açığım."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!