HADEP'li başkanlar bizim iç sorunumuz

Güncelleme Tarihi:

HADEPli başkanlar bizim iç sorunumuz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Bülent Ecevit, HADEP'li başkanlarla ilgili soruları yanıtladı. Ecevit, başkanların gözaltına alınması konusunda HADEP tarafından kendisine yöneltilen eleştirileri şöyle değerlendirdi:

‘‘Geçen günlerde bir gazetede yayınlanan söyleşimde, HADEP'li belediyelere iyi niyetli bir uyarıda bulundum. Belediye işlerine siyasal işleri karıştırmalarının sakıncalarına değindim. Böyle davranışların atmak istediğimiz bazı davranışları güçleştireceğini belirttim. Benim bu hatırlatmalarımla bazı HADEP'li belediye başkanları arasında soruşturma açılmasının hiçbir ilişkisi yoktur. Ben hiçbir zaman adaleti etkilemeye kalkışmadım.’’

HADEP'li belediye başkanlarının gözaltına alınmasının AB ilişkilerinde tıkanmaya yol açıp açmayacağı sorulduğunda Ecevit, Türkiye'de yargının tamamen bağımsız olduğunu vurguladı. Bu soruyu yanıtlamasının bile yargıyı etkileme uğraşı gibi görülebileceğini ifade eden Ecevit, ‘‘Öte yandan Batı Avrupa'daki, AB'deki ülkeler Türkiye'nin kendi toprak bütünlüğü konusundaki duyarlılığını saygı ve anlayışla karşılamak zorundadırlar’’ diye konuştu. Demokratik hukuk kurallarının özellikle yargıda tam olarak işlediğini savunan Ecevit, konunun Türkiye'nin bir iç sorunu olduğuna dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!