HADEP'li 2 başkana gözaltı

Güncelleme Tarihi:

HADEPli 2 başkana gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Suçlama: Belediye kaynaklarını PKK'ya aktarmak

HADEP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik ve Siirt Belediye Başkanı M. Selim Özalp, PKK'dan talimat alarak, örgütle koordineli faaliyet gösterdikleri ve bir kısım belediye kaynaklarını örgüte aktardıkları gerekçesiyle, Diyarbakır DGM'nin emriyle gözaltına alındı.

Sabah saat 11.00'de Kanada'nın Ankara Büyükelçiliği siyasi işler ikinci katibi Eric Walsh ve göçmenlik vize bölümü ikinci katibi Maria Lavelle ile görüşen Feridun Çelik'in gözaltına alınmak için bu görüşmenin tamamlanmasının beklendiği öğrenildi. Çelik, gözaltına alındıktan hemen sonra da odasında arama yapıldı. Feridun Çelik, saat 16.00 sıralarında otomobiliyle belediye binasına gelirken askerlerce Kız Meslek Lisesi önünde durduruldu. Kısa süreli tartışmadan sonra Çelik, DGM'ye götürüldü. Çelik, daha sonra jandarma ekiplerince sorgulanmak üzere başka yere götürüldü. Çelik'in odasında da arama yapıldı.

Aynı soruşturma çerçevesinde, Almanya'da bulunan HADEP'li Bingöl Belediye Başkanı Feyzullah Karaaslan'ın İstanbul'a gelir gelmez gözaltına alınacağı öğrenildi.

Olağanüstü Hal Bölge Valiliği'nce yapılan açıklamada şöyle denildi:

‘‘Örgütün HADEP'li bazı belediye başkanları ve belediyelerle bu yolla koordineli olarak faaliyet gösterdiği anlaşılmıştır. Sonuçta Diyarbakır Büyükşehir ve Siirt Belediye Başkanları'nın örgütle koordineli bir tarzda faaliyet yürüttükleri, PKK'nın yurtiçi ve dışında temas ve toplantılara katılarak talimatlar aldıkları, bir kısım maddi kaynakları örgüte aktardıkları yolunda bilgileri elde edilmiştir. Güvenlik kuvvetlerince Diyarbakır Büyükşehir ve Siirt Belediye Başkanları gözaltına alınmıştır.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!