HADEP’e rakip geliyor

Güncelleme Tarihi:

HADEP’e rakip geliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2001 01:21

DYP eski milletvekili Abdülmelik Fırat'ın öncülüğündeki bazı Kürt politikacı ve aydınları, HADEP'in karşısında yeni bir siyasi oluşum için bugün Ankara'da biraraya geliyor. Kemal Burkay'ın da destek verdiği oluşumun önde gelen ismi Fırat, ‘‘Derin ve serin devlet Kürt sorununu İmralı'ya hapsederek çözmeye çalışıyor, ama biz öyle bakmak istemiyoruz. Sorunun çözümüne totaliter, baskıcı bir anlayışla değil, demokratik bir bakışla yaklaşmak istiyoruz’’ dedi.

Ador Altınel Oteli'nde bugün ve yarın ‘Demokrasi ve Kürt Sorununun Çözüm Kongresi’ adı altında yapılacak toplantıya, Burkay'a yakınlığıyla tanınan Demokrasi ve Barış Partisi'nin yanı sıra, kapatılan Demokratik Kitle Partisi'nin de Şerafettin Elçi ve yakın arkadaşları dışındaki bazı üyeleri de katılacak. Toplantıya, eski Rızgari örgütünün liderlerinden İbrahim Güçlü'nün de katılması bekleniyor.

Fırat, çıkış noktalarını, ‘‘AB üyeliği sürecindeki yeni şartlarda, demokrasi ve Kürt sorununa yaklaşımda bir yeniden yapılanma hareketi’’ diye açıkladı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!